Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin kolme salaattitäytettä

Antipastotäytteessä on kuutioitua Valio Luomu gouda juustoa, artisokan sydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja ja paprikaa. Kesäkurpitsanauhat ja kirsikkatomaatit saavat makua basilikasta. Hölskytetyt yrttiperunat maustetaan Valio Luomu voilla, suolalla ja mustapippurilla ja ne maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin.

Satokausikalenterin kolme salaattitäytettä
Satokausikalenterin kolme salaattitäytettä

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Antipastotäyte

  • 125 g Valio Luomu™ gouda juustoa
  • 50 g latva-artisokkaa öljyssä
  • 50 g pieniä grillipaprikoita
  • ¾ dl oliiveja
  • + 1 rkl öljyä (0,5 dl) aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl sitruunamehua

Kesäkurpitsanauhat & kirsikkatomaatit

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa

Hölskytetyt yrttiperunat

  • 600 g varhaisperunoita
  • 30 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 kesäsipulia varsineen
  • 2 rkl tilliä
  • 3 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 0 kg suolaa 
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

Antipastotäyte

  1. Leikkaa juusto kuutioiksi. Leikkaa artisokat pienemmiksi paloiksi, samoin paprikat. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.

Kesäkurpitsanauhat & kirsikkatomaatit

  1. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita nauhamaisia siivuja esimerkiksi juustohöylän avulla. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Hölskytetyt yrttiperunat

  1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä hetki.
  2. Hienonna kesäsipuli ja yrtit. Lisää loput ainekset kattilaan, sulje kansi ja hölskyttele huolella niin, että perunat menevät rikki. Tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 1 g
Hiilihydraatti 7,6 g
Rasva 4,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa 
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search