Satokausikalenterin kukkakaali pizzaiola

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kukkakaali pizzaiola

Satokausikalenterin kukkakaali pizzaiola

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin kukkakaali pizzaiola

Kukkakaali on keräkaalin jälkeen Suomen toisiksi suosituin kaali, mutta sitä soisi syötävän vieläkin enemmän. Me kokkasimme komeasta kotimaisesta kukkakaalista herkullista kukkakaali pizzaiolaa, jossa paahdettu kukkakaali saa ylleen mehevän leivänmuru-voi-juustokuorrutteen ja alleen maukkaan tomaattikastikepedin.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

1
iso kukkakaali
2 rkl
öljyä
suolaa
2 prk
säilykekirsikkatomaatteja (á 400 g)
4
valkosipulinkynttä
½ ruukku
oreganoa
½ ruukku
basilikaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
sokeria
1 tl
chilihiutaleita
mustapippuria
50 g
1 dl
leivänmuruja tai korppujauhoja
125 g

Ohje

  1. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa hieman kantaa pois. Leikkaa kukkakaali neljään osaan ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Hiero niihin öljyä ja mausta suolalla. Paahda kukkakaaleja 200 asteessa 10-15 minuuttia.
  2. Levitä säilykekirsikkatomaatit uunivuokaan ja puristele tomaatit käsin rikki. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna oregano sekä basilika. Sekoita ne tomaattien joukkoon. Mausta tomaattiseos balsamiviinietikalla, sokerilla, chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Sulata voi ja sekoita se leivänmurujen joukkoon.
  4. Siirrä kukkakaalit tomaattikastikkeen päälle ja levitä niiden pinnalle voi-leivänmuruseos. Raasta juusto ja lisää se vuoan pinnalle. Paista pizzaiolaa 200 asteessa vielä 25 minuuttia. Tarjoile hyvän leivän ja raikkaan salaatin kera.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.