Satokausikalenterin omenapesto-juustosämpylät

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin omenapesto-juustosämpylät

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Eväsretken leivät kruunaa ihana omenapesto, johon voi myös dippailla mukaan otettuja vihanneksia. Omenapesto valmistuu tehosekoittimessa parissa minuutissa. Hapan kotimainen omena sopii basilikan ja valkosipulin kanssa mainiosti yksiin.

15 min

Ainekset4 n. 4 annosta

Omenapesto

1 kpl
pieni hapokas kotimainen omena
1 kpl
ruukku basilikaa
1 kpl
valkosipulin kynsi
¾ dl
auringonkukansiemeniä
puolikas sitruunan mehu
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa

Lisäksi

sämpylöitä
salaatinlehtiä
tomaattiviipaleita

Ohje

  1. Omenapesto

  2. Pese omena ja leikkaa se paloiksi. Poista siemenkota. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja surauta pestoksi.
  3. Sämpylöiden kasaaminen

  4. Halkaise sämpylät ja voitele sekä pohja että kansi omenapestolla. Täytä sämpylät Valio Luomu kermajuustoviipaleilla, salaatinlehdillä ja tomaattiviipaleilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›