Seeprakakku

Seeprakakku

Seeprakakku on raidallinen muunnos perinteisestä tiikerikakusta. Vaalea ja tumma kakkutaikina lusikoidaan vuokaan vuorotellen, jolloin kakkuun muodostuu seepran pystyraidat.

Ainekset25 viipaletta

25 viipaletta
4
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 ½ dl
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
2 ½ dl
2 rkl
kaakaojauhetta

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Laita uuni päälle
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Oivariini. Sekoita.
  3. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kuiva-aineseos kakkutaikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  4. Ota puolet kakkutaikinasta erilleen. Siivilöi siihen kaakaojauhe. Sekoita.
  5. Kaada tai lusikoi vuokaan n 3 - 4 rkl:sta vaaleaa kakkutaikinaa. Lisää vaalean kakkutaikinan keskelle tummaa kakkutaikinaa ja taas vaaleaa.
    Kaada tai lusikoi vuokaan n 3 - 4 rkl:sta vaaleaa kakkutaikinaa. Lisää vaalean kakkutaikinan keskelle tummaa kakkutaikinaa ja taas vaaleaa.
  6. Jatka vuorotellen määrää vähitellen pienentäen, kunnes kaikki taikina on vuoassa. Jos haluat paksummat raidat, laita taikinaa vuokaan isompi määrä kerralla.
  7. Paista 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Kumoa hiukan jäähtyneenä.

Vinkki

* Seeprakakun voi pakastaa. Pakkaa se hyvin kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
335 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
17 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
128 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)