Shakshuka

Shakshuka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Shakshuka

Shaksuka on lähi-idässä tyypillinen ruoka, jossa mehevän tomaattimuhennokseen hyydytetään kananmunia ja ruoka tarjotaan kuumana suoraan pannusta. Shaksuka sopii hyvin lounaaksi, brunssille tai myöhäiseksi viikonloppuaamiaiseksi.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
2 tlk (à 400 g)
valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

tai 1 tlkpintopapuja, säilyke
250 g
kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria myllystä
4
(luomu)kananmunaa

Pinnalle

hienonnettuja yrttejä , esim. persilja ja basilika

Ohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit pannulla voissa. Lisää pannulle pavut kastikkeineen ja puolitetut kirsikkatomaatit. Anna kiehua hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Mausta.
  2. Tee tomaattimuhennokseen neljä koloa ja riko niihin kananmuna. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min, kunnes munien valkuaiset ovat hyytyneet.
  3. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja hienonnettuja yrttejä.
  4. Nauti aamupalana tai brunssilla tuoreen leivän kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
104 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›