Sienimuhennos muurinpohjaletuille

Sienimuhennos muurinpohjaletuille

25 min
helppo
95 kcal / 100g
2
1

Syksyn sienisadosta voit valmistaa mehevän sienimuhennoksen. Sienimuhennos sopii lettujen tai uuniperunoiden täytteeksi tai uusien perunoiden ja kalan kanssa nautittavaksi.

Ainekset

4 annosta
n. 7 dl
tuoreita tatteja , kantarelleja tai suppilovahveroita
2 - 3 rkl
1 (100 g)
sipuli
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
  3. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  4. Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita samalla, kunnes seos on tasaista.
  5. Anna kiehua 2 - 3 minuuttia koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Mausta. Tarkista maku.
  6. Lisää hienonnettu persilja.
  7. Tarjoa kuumaa muhennosta lettujen täytteenä.

Vinkki

Korvaa tuoreet sienet n. 3 dl:lla esikäsiteltyjä, kuumennettuja sieniä.
Lisukkeeksi
Muurinpohjaletut
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
95 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)