Sienimuhennos muurinpohjaletuille

Sienimuhennos muurinpohjaletuille
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sienimuhennos muurinpohjaletuille

Sienimuhennos muurinpohjaletuille

Syksyn sienisadosta voit valmistaa mehevän sienimuhennoksen. Sienimuhennos sopii lettujen tai uuniperunoiden täytteeksi tai uusien perunoiden ja kalan kanssa nautittavaksi.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
n. 7 dl
tuoreita tatteja , kantarelleja tai suppilovahveroita
2 - 3 rkl
1 (100 g)
sipuli
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ dl
persiljaa

Ohje

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä niin, että mahdollinen neste haihtuu.
  2. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Kuumenna ja anna sipulin kuullottua.
  3. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  4. Lisää maito ohuena nauhana ja sekoita samalla, kunnes seos on tasaista.
  5. Anna kiehua 2 - 3 minuuttia koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Mausta. Tarkista maku.
  6. Lisää hienonnettu persilja.
  7. Tarjoa kuumaa muhennosta lettujen täytteenä.
Vinkki

Vinkki

Korvaa tuoreet sienet n. 3 dl:lla esikäsiteltyjä, kuumennettuja sieniä.
Lisukkeeksi
Muurinpohjaletut
1 h 5 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
94 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.