Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Sienipizza

Karamellisoitu sipuli, voissa paistetut sienet ja valkosipulinen crème fraîche tekevät tästä pizzasta vastustamattoman! Valmiin pakastetaikinan ansiosta herkullinen sienipizza valmistuu tuossa tuokiossa. Resepti: Mari Moilanen.

Sienipizza

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 palloa (pakaste) pizzataikinaa

Karamellisoitu sipuli

  • 2  isoa keltasipulia
  • 1 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl vettä

Paistetut sienet

  • 3 dl, siivutettuina tuoreita sieniä
  • 1 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg suolaa ripaus
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Kastike

  • 1 (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • 2 palloa mozzarellaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio cheddar e150 g juustoraaste
  • 0 kg timjamia muutama oksa

Viimeistelyyn

  • 1 ruukku rucolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sulata ja kohota pizzataikinapallot pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Aloita valmistamalla karamellisoitu sipuli. Suikaloi sipulit. Lisää paistinpannulle sipulit, voi ja vesi. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipulit muuttuvat kullanruskeiksi.
  3. Puhdista ja siivuta sienet viipaleiksi. Paista sienet voissa paistinpannulla rapeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valmista kastike. Mausta ranskankerma valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.?
  5. Viipaloi mozzarellapallot.
  6. Valmista pizzat seuraavasti: Muotoile pizzapallosta pyöreä pizza. Levitä päälle kastike. Ripota kastikkeen päälle molempia juustoraasteita ja aseta päälle muutama mozzarellasiivu sekä karamellisoitu sipuli. Lisää viimeiseksi paistetut sienet ja timjaminoksat. Paista 250-asteisessa uunissa tai grillissä noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja hieman ruskistuu.
  7. Koristele pizzat paiston jälkeen rucolalla ja rouhaise päälle mustapippuria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 221 kcal
Proteiini 13,7 g
Hiilihydraatti 1,6 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria
  • timjamia
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.