Reseptiyhteistyö
Sienipizza
Karamellisoitu sipuli, voissa paistetut sienet ja valkosipulinen crème fraîche tekevät tästä pizzasta vastustamattoman! Valmiin pakastetaikinan ansiosta herkullinen sienipizza valmistuu tuossa tuokiossa. Resepti: Mari Moilanen.
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 4 palloa (pakaste) pizzataikinaa
Karamellisoitu sipuli
- 2 isoa keltasipulia
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 rkl vettä
Paistetut sienet
- 3 dl, siivutettuina tuoreita sieniä
-
1 rkl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 0 kg suolaa ripaus
- 0 kg mustapippuria myllystä
Kastike
-
1 (180 g)
Valio Arki® crème fraîcheaValio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 2 palloa mozzarellaa
-
1 pussi (150 g)
Valio pizzajuusto raastettaValmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
-
1 pussi (150 g)
Valio Juustomestarin cheddar raastettaValio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
- 0 kg timjamia muutama oksa
Viimeistelyyn
- 1 ruukku rucolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Jaa resepti
Ohje
- Sulata ja kohota pizzataikinapallot pakkauksen ohjeen mukaan.
- Aloita valmistamalla karamellisoitu sipuli. Suikaloi sipulit. Lisää paistinpannulle sipulit, voi ja vesi. Paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes sipulit muuttuvat kullanruskeiksi.
- Puhdista ja siivuta sienet viipaleiksi. Paista sienet voissa paistinpannulla rapeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista kastike. Mausta ranskankerma valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla.?
- Viipaloi mozzarellapallot.
- Valmista pizzat seuraavasti: Muotoile pizzapallosta pyöreä pizza. Levitä päälle kastike. Ripota kastikkeen päälle molempia juustoraasteita ja aseta päälle muutama mozzarellasiivu sekä karamellisoitu sipuli. Lisää viimeiseksi paistetut sienet ja timjaminoksat. Paista 250-asteisessa uunissa tai grillissä noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja hieman ruskistuu.
- Koristele pizzat paiston jälkeen rucolalla ja rouhaise päälle mustapippuria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
221 kcal
Proteiini
13,7 g
Hiilihydraatti
1,6 g
Rasva
17,5 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- mustapippuria
- timjamia
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











