Sipulikeitto meksikolaisittain

Sipulikeitto meksikolaisittain

45 min
keskitaso
88 kcal / 100g
4
1

Maustetulla juustoraasteella ja jalopenolisällä saat uutta potkua sipulikeittoon. Laita uunissa kypsennetyt raaka-aineet ja juustoraaste annoskulhoihin ja lisää kuuma lihaliemi. Viimeistele keittoannokset valmiilla tai itsetehdyillä krutongeilla.

Ainekset

6 annosta
3 - 4 (450 g)
sipulia
2
valkosipulin kynttä
puolikas (150 g)
paprika
½ dl
jalapenoa viipaleina
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
1 l
vettä
1
lihaliemikuutio
1 pussi (150 g)

Krutongit

75 g
vaaleaa leipää , kuivahtanutta
2 rkl

Ohje

  1. Puolita ja viipaloi sipulit. Leikkaa myös valkosipulit viipaleiksi. Suikaloi paprika.
  2. Levitä kasvikset ja hienonnetut jalopenoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Levitä pekoniviipaleet kasvisten päälle.
  4. Laita pelti uunin keskitason yläpuolelle. Paahda 225 asteessa 20 min tai kunnes pekonit ovat kypsyneet. Valmista sillä aikaa krutongit.
  5. Nosta pelti uunista.
  6. Leikkaa tai saksi pekonit pienemmiksi paloiksi.
  7. Jaa kasvis-pekoniseos ja juustoraaste kuuteen keittokulhoon.
  8. Kuumenna vesi ja liemikuutio kattilassa. Kiehauta. Kaada liemi annoskulhoihin läheltä reunoja.
  9. Ripottele päälle krutongit ja tarjoa heti.
  10. Krutongit

  11. Leikkaa leipä noin 1 x 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
  12. Paahda ne Oivariini rasvassa paistinpannulla rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
6 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)