Ruokahävikkiä pienentämällä säästät luontoa ja kukkaroa

Suomessa heitetään vuosittain yli 120 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin. Se on 20–30 kiloa meitä jokaista kohti. Hyödynnä jääkaappiin jääneet vihannekset ja juustonkannikat tai juhlaruoat. Katso alta vinkit ja reseptit hävikkiruokaan.

Hyvistä juhlista ei jää jäljelle kuin maukkaat muistot

Juhlista jää usein ruokaa yli. Etukäteen suunnittelemalla voit vaikuttaa siihen, että mahdollisimman vähän siitä päätyy roskiin. Tutustu, kuinka hyödynnät juhlien hävikin ›

Parasta ennen vai viimeinen käyttöpäivä?

Tiedätkö jo, mitä eroa on parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä -merkinnöillä?
Päivitä tietosi ›

Ruoantähteistä ruokapöydän tähdiksi

Ruoantähteistä ruokapöydän tähdiksi: Sosekeittoihin, pizzoihin ja erilaisiin pyttipannun variaatioihin on helppo upottaa jääkaapin rippeet. Poimimme inspiroivimmat jämäruokareseptit yhteen ›
Maukkaat sosekeitot › Parhaat pizzat › Nopeat pannuruoat › Taikinajämäcrumble › Pannari lasten kanssa › Helppo jauheliha-leipävuoka › Kasvispannu ›

Säilytä elintarvikkeet oikein

Oikein säilytetyt elintarvikkeet pysyvät hyvinä pidempään. Lue miten maitotuotteet kannattaa sijoittaa jääkaapissa ja mitä tuotteita voi pakastaa.

Miten kauan maitotuotetta voi vielä käyttää, ja milloin on parempi heittää pois? › Käytä näillä vinkeillä hyödyksi jokainen juustonkannikka ›

Valiolla hävikin hallinta on jatkuvaa työtä

Hävikin hallinta kuuluu meijereissä, juustoloissa ja muissa tehtaissa päivittäiseen työhön ›

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi