Siirry sisältöön
Tillisushit

Tillisushit

Tillisushi on merilevään kääritty makisushi. Sushi on saanut täytteeksi perinteisten raaka-aineiden lisäksi herkullisen tillin makuisen tuorejuuston, joka sopii suomalaiseen makuun kalan kanssa yhdistettynä. Kokeile ja ihastu.

Tillisushit

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Sushiriisi

  • 4 dl sushiriisiä
  • 5½ dl vettä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Riisikääröt

  • 5 merileväarkkia
  • 150 g graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
  • ½ (200 g) kurkkua
  • ½ avokado
  • ½ rkl wasabitahnaa
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® tilli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
    Valio Viola® kevyt e200 g tilli tuorejuusto laktoositon

Tarjoiluun

  • 0 kg soijakastiketta
  • 0 kg wasabitahnaa

Ohje

  1. Pese riisi 2-4 kertaa kattilassa tai kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta vesi kannen avulla.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Anna riisin tekeytyä 5 min. Kuumenna kiehuvaksi. Älä sekoita. Alenna lämpötila aivan pienelle teholle. Anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla n. 20 min.
  3. Nosta kattila liedeltä. Hauduta vielä 10 min. Tarkista kypsyys. Riisi ei saa olla liian pehmeää.
  4. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kastike muutamassa erässä riisiin, samalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Älä vatkaa tai painele.
  5. Leikkaa graavikala, kuorittu kurkku ja avokado tikkumaisiksi, pitkiksi paloiksi.
  6. Sivele kurkkujen päälle wasabia.
  7. Laita leväarkki sushimatolle. Levitä arkin päälle riisiä n. 1/2 cm:n kerrokseksi vesi-etikkaliemessä kostutetuin sormin (ks. ohje alla).
  8. Notkista tuorejuusto nuolijalla. Levitä sitä riisin päälle. Aseta täytteet pitkittäin riisin päälle arkin etureunaan. Rullaa napakaksi kääröksi sushimattoa apuna käyttäen. Voit käyttää maton tilalla tuorekelmua.
  9. Leikkaa rullat n. 1 cm:n viipaleiksi tai viistottain isommiksi paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

Vesi-etikkaliemi

  1. Sekoita 2 dl vettä ja 1 rkl etikkaa kulhossa. Kostuta tähän sormet kun käsittelet riisiä. Se helpottaa riisin käsittelyä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 125 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 17,4 g
Rasva 3,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • soijakastiketta
  • wasabitahnaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search