Tillisushit

Tillisushit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Tillisushit

Tillisushi on merilevään kääritty makisushi. Sushi on saanut täytteeksi perinteisten raaka-aineiden lisäksi herkullisen tillin makuisen tuorejuuston, joka sopii suomalaiseen makuun kalan kanssa yhdistettynä. Kokeile ja ihastu.

Valmistusaika

Työaika
35 min
kypsennysajat yhteensä
30 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset40 palaa

40 palaa

Sushiriisi

4 dl
sushiriisiä
5 ½ dl
vettä
3 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
sokeria
1 tl
suolaa

Riisikääröt

5
merileväarkkia
150 g
graavisuolattua siika- tai kirjolohifileetä
¾ (200 g)
kurkkua
½
avokado
n. 1/2 rkl
wasabitahnaa
1 rasia (200 g)

Tarjoiluun

soijakastiketta
wasabitahnaa

Ohje

  1. Pese riisi 2-4 kertaa kattilassa tai kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta vesi kannen avulla.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Anna riisin tekeytyä 5 min. Kuumenna kiehuvaksi. Älä sekoita. Alenna lämpötila aivan pienelle teholle. Anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla n. 20 min.
  3. Nosta kattila liedeltä. Hauduta vielä 10 min. Tarkista kypsyys. Riisi ei saa olla liian pehmeää.
  4. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kastike muutamassa erässä riisiin, samalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Älä vatkaa tai painele.
  5. Leikkaa graavikala, kuorittu kurkku ja avokado tikkumaisiksi, pitkiksi paloiksi.
  6. Sivele kurkkujen päälle wasabia.
  7. Laita leväarkki sushimatolle. Levitä arkin päälle riisiä n. 1/2 cm:n kerrokseksi vesi-etikkaliemessä kostutetuin sormin (ks. ohje alla).
  8. Notkista tuorejuusto nuolijalla. Levitä sitä riisin päälle. Aseta täytteet pitkittäin riisin päälle arkin etureunaan. Rullaa napakaksi kääröksi sushimattoa apuna käyttäen. Voit käyttää maton tilalla tuorekelmua.
  9. Leikkaa rullat n. 1 cm:n viipaleiksi tai viistottain isommiksi paloiksi. Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.
  10. Vesi-etikkaliemi

  11. Sekoita 2 dl vettä ja 1 rkl etikkaa kulhossa. Kostuta tähän sormet kun käsittelet riisiä. Se helpottaa riisin käsittelyä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.