Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.6
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ripaus suolaa
- 120 g taloussuklaarouhetta
Pinnalle
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl tomusokeria
- 0 kg kaakaojauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Vatkaa kananmuna joukkoon.
- Yhdistä jauhot, vaniljasokeri, pikakahvijauhe, sooda ja suola. Rouhi suklaa tai käytä valmista suklaarouhetta. Kääntele kuiva-aineet ja suklaarouhe muna-sokeriseokseen.
- Muotoile taikinasta pötkö leivinpaperin välissä. Laita hetkeksi kylmään.
- Ota taikina pötkö kylmästä ja leikkaa se 12 osaan. Pyörittele palat käsin palloiksi. Nostele taikinapallot leivinpaperilla vuoratuille pelleille (6 per pelti) ja painele hieman matalammaksi.
- Kypsennä keksejä 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Vedä keksit leivinpapereineen pelliltä ja annan jäähtyä.
- Vatkaa mascarpone ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja leikkaa pussin suu auki. Pursota vaahtoa keksien päälle.
- Viimeistele kaakaojauheella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
371 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
26,2 g
Rasva
27,8 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- kaakaojauhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.











