
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 3 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl perunajauhoja
- ¾ dl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
Pinnalle
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sulata voi. Sekoita joukkoon kerma ja sokeri.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 min.
- Pyöritä taikinasta pyöreitä palloja (Ø 2 cm) ja nostele leivinpaperille kahdelle pellille.
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min, tai kunnes kakut saavat hiukan väriä.
- Sirota jäähtyneiden pikkuleipien pinnalle tomusokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
429 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
56,7 g
Rasva
20,1 g
Tyydyttynyt rasva
11,6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tomusokeria