Hyppää sisältöön
Mitä leipoa joulumyyjäisiin?

Sesonki

Mitä leipoa joulumyyjäisiin?

Joulumyyjäisissä riittää järjesteltävää. Näillä vinkeillä valmistat helpot leipomukset ja muut herkut myyntipöytään.

Joulukarkit

Joulumyyjäisissä halutuimpia ovat kauniit karkkilahjat, joita on ilo antaa muistamisena myös eteenpäin.

Kermatoffeet vievät kielen mennessään ja piparkakkumausteiset riisisuklaat valmistuvat yhdessä lapsen kanssa puuhaillen. Kinuski-maapähkinäpalat voi koristella jouluisesti pikeerillä piparkakkujen tapaan. Suklaasta pitävä ihastuu suklaasalamiin ja lakujen ystävä lakutoffeespiraaleihin.

Katso vinkit joulukarkkien valmistukseen ›

Piparitikkarit

Niin kuin monet hyvät asiat, piparitikkareiden idea syntyi aivan sattumalta Valio Koekeittiön Ilonan kotona, kun joulupiparimuottien joukkoon oli jäänyt vahingossa tähtitorttumuotti ja lapsi nappasi sen käyttöön.

Kääräise tikkari nauhalla kauniisti sellofaaniin ja katso, kun myyjäisleipomuksesi viedään käsistä!

Joulupulla

Perinteinen joulupulla yhdistää hauskalla tavalla piparia pullaan. Tuttuihin joulumakuihin luottavat myös juuren leivotut sahramipullat. Pakkaa eri muotoisilla pipareilla koristellut pullat pieniin ja isoihin pakkauksiin, niin sekä yksin asuva mummo että isompi perhe löytää itselleen sopivan kokoisen ostoksen myyjäisistä.

Mokkapalat joulumalliin

Jouluisessa suklaakakussa maistuvat perinteiset joulun maut: kaneli, neilikka ja inkivääri. Se on helppo leipoa ja kaunis katsella. Hauska muoto saa taatusti kassalippaan kilahtamaan!

Myyjäisten suursuosikki mokkapalat taipuu myös hyvin jouluiseen malliin, kun koristelet kuorrutuksen punavalkoisin koristerakein tai leikkaat palaset joulukuusien mallisiksi.

Kuivakakut

Kuivakakut ovat suosittuja leivoksia myyjäisiin. Kauniisti pakattuna kakku säilyy hyvin ja on sekä näyttävä myytävä tai arpajaispalkinto.

Glögi-punajuurikuivakakku hakee mehevyydessä vertaistaan. Appelsiinikakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta, joten sen valmistamisen voi ajoittaa itselle parhaiten sopien. Kannattaa kokeilla myös vegaanista maustekakkua tai mehukasta konjakkikakkua aikuiseen makuun.

Pipari-pullakranssi

Jos pohdit, leipoisiko piparia vai pullia, leivo pipari-pullakranssi! Tämä suosikkimaut yhdistävä herkku syntyy korvapuustien tapaan, mutta täytteeksi leivotaan levy piparkakkutaikinaa. Kranssi saksitaan ennen uuniin laittoa, jolloin piparisisus pääsee houkuttavasti näkyviin. Asettele kranssi leivinpaperilla päällystetyn pahvin päälle ja kietaise sellofaaniin. Juuri sopivan tavallista, mutta ihanan erilaista myyjäisiin!

Piparit ja pienet keksit

Piparit ja keksit ovat joulunajan makeita pikkuherkkuja. Suklaakoristeiset lusikkaleivät ja sitruunaiset lusikkaleivät ovat syötävän sievät versiot perinteisistä lusikkaleivistä. Suklaiset Hanna-tädin kakut maistuvat ihanilta, samoin kuin suklaahippukeksit.

Pikkuleipien kaunein myyntipakkaus on lasinen purkki, joka on jäänyt kotona ylimääräiseksi. Kietaise kannen ympärille hieman jouluaiheista lahjapaperia tai kangasta ja kiinnitä lahjanauhalla.

Piparkakkutalo

Koska kaikki eivät ehdi talonrakennuspuuhiin, piparkakkutalo tai kokonainen joulukylä ovat näyttävyydessään varma myyjäisvalinta ja arpajaisvoitto. Jos olet leipomassa piparkakkutaloa yhdessä pienten lasten kanssa, valitse helppoakin helpompi joulumaa. Kokoneelle leipojalle puolestaan sopii upea, mutta aikaa vievä joulupukinpaja.

Gluteenittomat jouluherkut

Gluteeniton ruokavalio yleistyy, ja gluteeniton pataleipä tai gluteenittomat tähtitortut tarttuvat varmasti myyjäisistä mukaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös kauniit glögimarmeladit sekä täytetyt suklaamarengit eli whomadot. Muista merkitä gluteenittomuus selkeästi myyntipakkaukseen, jotta ostaja löytää etsimänsä.

Etsi