Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku
Tehnyt PaulaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Paula Valio Koekeittiöstä

Jouluinen suklaakakku

Jouluinen suklaakakku

Jouluisessa suklaakakussa maistuu perinteiset joulun maut: kaneli, neilikka ja inkivääri. Valio Hehku lisää kakkuun täyteläistä kirsikan makua. Kakku on helppo koristella tilaisuuteen sopivaksi, me teimme kakkupaloista veikeitä joulukuusia.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
20 min
koristelu
20 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset14 palaa

14 palaa

Suklaakakku

3 dl
Valio Hehku juomaa
200 g
200 g
taloussuklaata
3 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
piparkakkumaustetta

Hehku-sokerikuorrute

1 rkl
Valio Hehku juomaa
1 ½ dl
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä

Lisäksi

nonparelleja
piparmintunmakuisia karkkikeppejä

Ohje

  1. Mittaa kattilaan Hehku, voi ja suklaa. Sekoita kunnes seos on tasaista ja jäähdytä hiukan.
  2. Lisää sokeri ja munat. Sekoita massa tasaiseksi.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
  4. Siivilöi jauhoseos massaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 30 cm). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 min, kunnes kakku on kauttaaltaan lähes kypsä.
  6. Hehku-sokerikuorrute

  7. Mittaa kulhoon Hehku, tomusokeri ja väriaine. Sekoita ja laita pursotinpussiin.
  8. Koristelu

  9. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmion muotoisiksi paloiksi.
  10. Koristele kakkupalat sokerikuorrutteella ja nonparelleilla. Lisää halutessasi joulukuusen jalaksi pala piparmintunmakuista karkkikeppiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
355 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.