Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

Vähän niinkuin whoopie, muttei sinnepäinkään. Marenkia, mutta suklaista niinkuin domino. Mehevällä täytteellä luonnollisesti. Tällaisesta ajatuksesta syntyi whomado. Täydellinen herkku pieneen tai suurempaankin makeannälkään.

Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot
Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

Ainesosat

leivosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 30 g tummaa suklaata

Väliin


Ohje

  1. Laita pienehköön (2 - 3 l) kattilaan n. 1 l vettä. Kiehauta ja säädä keskilämmölle, jotta vesi poreilee hiljalleen.
  2. Erottele valkuaiset. Laita ne ja sokerit kattilan suuaukkoa laakeampaan, pyöreäpohjaiseen metallikulhoon.
  3. Laita kulho kattilan päälle (kulhon pohja ei saa osua veteen). Kuumenna muna-sokeriseosta vesihauteessa koko ajan sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos on kädelle kuumaa (n. 60-asteista).
  4. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista vielä muutama min, kunnes vaahto jäähtyy ja on kiiltävää ja sitkeää.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kevyesti marenkivaahdon joukkoon siten, että vaahtoon jää raidat.
  6. Lusikoi tai pursota leivinpaperille uunipellille 30 - 32 pientä (Ø n. 4 cm) kekoa. Paista uunissa 150 asteessa n. 20 min. Laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku. Anna marenkien jäähtyä jälkilämmössä.
  7. Täytä marengit. Levitä tuorejuusto marengin alapinnalle ja paina toinen marenki sitä vasten.
  8. Tarjoa kahvipöydässä tai tervetuliaismaljan kanssa.

Vinkki

Voit myös lisätä suklaasulan vasta pursotettujen marenkinappien päälle. Pursota leivinpaperille uunipellille 32 pientä (Ø 4 cm) marenkinappia. Valuta pieni määrä suklaata napin pinnalle ja marmoroi pyöräyttämällä esim. cocktail-tikulla. Paista kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 287 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 43,5 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search