Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

1 h 40 min
keskitaso
297 kcal / 100g
5
6

Vähän niinkuin whoopie, muttei sinnepäinkään. Marenkia, mutta suklaista niinkuin domino. Mehevällä täytteellä luonnollisesti. Tällaisesta ajatuksesta syntyi whomado. Täydellinen herkku pieneen tai suurempaankin makeannälkään.

Ainekset

16 leivosta
3
valkuaista
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
30 g
tummaa suklaata

Väliin

1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Laita pienehköön (2 - 3 l) kattilaan n. 1 l vettä. Kiehauta ja säädä keskilämmölle, jotta vesi poreilee hiljalleen.
  2. Erottele valkuaiset. Laita ne ja sokerit kattilan suuaukkoa laakeampaan, pyöreäpohjaiseen metallikulhoon.
  3. Laita kulho kattilan päälle (kulhon pohja ei saa osua veteen). Kuumenna muna-sokeriseosta vesihauteessa koko ajan sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos on kädelle kuumaa (n. 60-asteista).
  4. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista vielä muutama min, kunnes vaahto jäähtyy ja on kiiltävää ja sitkeää.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kevyesti marenkivaahdon joukkoon siten, että vaahtoon jää raidat.
  6. Lusikoi tai pursota leivinpaperille uunipellille 30 - 32 pientä (Ø n. 4 cm) kekoa. Paista uunissa 150 asteessa n. 20 min. Laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku. Anna marenkien jäähtyä jälkilämmössä.
  7. Täytä marengit. Levitä tuorejuusto marengin alapinnalle ja paina toinen marenki sitä vasten.
  8. Tarjoa kahvipöydässä tai tervetuliaismaljan kanssa.

Vinkki

Voit myös lisätä suklaasulan vasta pursotettujen marenkinappien päälle. Pursota leivinpaperille uunipellille 32 pientä (Ø 4 cm) marenkinappia. Valuta pieni määrä suklaata napin pinnalle ja marmoroi pyöräyttämällä esim. cocktail-tikulla. Paista kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
297 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
4 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

ValioAnna Koekeittiöltä21.5.2018 kello 14:19
Hei, tuorejuusto saattaa pidemmässä tarjoilutilanteessa hiukan vetistää marenkeja, suosittelen kokeilemaan hiukan enemmän rasvaa sisältävää täytettä, esim. voikreemiä tai vaikka nutellasta tai maapähkinävoista tehtyä kreemiä.
Nimetön18.5.2018 kello 19:07
Hei, miten kauan täytetyt whomadot säilyvät? Kestävätkö ne hyvinä useamman tunnin esim. ylioppilasjuhlissa myös viimeisille vieraille?
Valio Koekeittiö10.3.2014 kello 12:20
Hei, suklaamarengit säilyvät huoneenlämmössä, kuivassa paikassa täyttämättöminä kohtuullisen hyvin, hyvinkin viikon. Marengit voi myös pakastaa. Ne kannattaa pakata kannelliseen rasiaan ja sulattaa huoneenlämmössä rasia avattuna. - Anna