Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

Täytetyt suklaamarengit eli Whomadot

Vähän niinkuin whoopie, muttei sinnepäinkään. Marenkia, mutta suklaista niinkuin domino. Mehevällä täytteellä luonnollisesti. Tällaisesta ajatuksesta syntyi whomado. Täydellinen herkku pieneen tai suurempaankin makeannälkään.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset16 leivosta

16 leivosta
3
valkuaista
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
30 g
tummaa suklaata

Väliin

1 rasia (200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® appelsiini tuorejuustoa

Ohje

  1. Laita pienehköön (2 - 3 l) kattilaan n. 1 l vettä. Kiehauta ja säädä keskilämmölle, jotta vesi poreilee hiljalleen.
  2. Erottele valkuaiset. Laita ne ja sokerit kattilan suuaukkoa laakeampaan, pyöreäpohjaiseen metallikulhoon.
  3. Laita kulho kattilan päälle (kulhon pohja ei saa osua veteen). Kuumenna muna-sokeriseosta vesihauteessa koko ajan sähkövatkaimella vatkaten, kunnes seos on kädelle kuumaa (n. 60-asteista).
  4. Nosta kulho pöydälle ja jatka vatkaamista vielä muutama min, kunnes vaahto jäähtyy ja on kiiltävää ja sitkeää.
  5. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita kevyesti marenkivaahdon joukkoon siten, että vaahtoon jää raidat.
  6. Lusikoi tai pursota leivinpaperille uunipellille 30 - 32 pientä (Ø n. 4 cm) kekoa. Paista uunissa 150 asteessa n. 20 min. Laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku. Anna marenkien jäähtyä jälkilämmössä.
  7. Täytä marengit. Levitä tuorejuusto marengin alapinnalle ja paina toinen marenki sitä vasten.
  8. Tarjoa kahvipöydässä tai tervetuliaismaljan kanssa.
Vinkki

Vinkki

Voit myös lisätä suklaasulan vasta pursotettujen marenkinappien päälle. Pursota leivinpaperille uunipellille 32 pientä (Ø 4 cm) marenkinappia. Valuta pieni määrä suklaata napin pinnalle ja marmoroi pyöräyttämällä esim. cocktail-tikulla. Paista kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
296 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›