Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sokerikakkupohja lasimenetelmällä

Sokerikakkupohja on perinteinen täytekakun kakkupohja. Lasimenetelmällä voit tehdä erikokoisia kakkupohjia, etkä tarvitse mittalusikoita tai eri ohjetta siihen kuinka paljon sokeria ja jauhoja tulisi laittaa. Mittaat vaan ainekset laseihin siten, että ne ovat yhtä täynnä ja valmistat ohjeen mukaan.

Sokerikakkupohja lasimenetelmällä
Sokerikakkupohja lasimenetelmällä

Ainesosat

kakkupohja

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 2-6  kananmunaa
 • 0 kg sokeria
 • 0 kg vehnäjauhoja
 • 0 kg perunajauhoja
 • 0 kg leivinjauhetta

Ohje

 1. Ohje toimii samalla periaatteella eri kokoisiin kakkupohjiin. 2 - 3 munan kakkupohja kannattaa paistaa ø 16 - 20 cm:n kakkuvuoassa ja siitä riittää 6 - 8:lle. 4 - 6 munan kakkupohjat mahtuvat ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan ja niistä riittää 12 - 18:lle.
 2. Ota kolme samanlaista lasia tai mukia.
 3. Riko munat ensimmäiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä täyteen, kuin munalasi on. Raaka-aineiden pinnat tulee siis olla lasissa samalla korkeudella.
 4. Kaada kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2:3) ja perunajauhoja (1:3) yhtä täyteen kuin kaksi muutakin lasia on. Kaikkia aineksia tulee siis tilavuudeltaan saman verran eli lasit ovat yhtä täynnä. Sekoita jauhojen joukkoon vielä 1 tl leivinjauhetta.
 5. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän jämäkkkä, kun voit kirjoittaa sen pintaan valuttamalla vatkaimista vaahtoa.
 6. Sekoita jauhot ja siivilöi ne muutamassa erässä munasokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tai lastalla nostellen taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
 7. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun pinnoitettuun vuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan.
 8. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 30 - 45 min, kunne kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrotta vuoasta ja puutikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.
 9. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
 10. Leikkaa kakku 2 - 3 osaan, kostuta ja täytä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 118 kcal
Proteiini 11,1 g
Hiilihydraatti 0,3 g
Rasva 8,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • sokeria
 • vehnäjauhoja
 • perunajauhoja
 • leivinjauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search