Sokerikakkupohja lasimenetelmällä

Sokerikakkupohja lasimenetelmällä

Sokerikakkupohja on perinteinen täytekakun kakkupohja. Lasimenetelmällä voit tehdä erikokoisia kakkupohjia, etkä tarvitse mittalusikoita tai eri ohjetta siihen kuinka paljon sokeria ja jauhoja tulisi laittaa. Mittaat vaan ainekset laseihin siten, että ne ovat yhtä täynnä ja valmistat ohjeen mukaan.

Ainekset1 kakkupohja

1 kakkupohja
2 - 6
kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta

Ohje

  1. Ohje toimii samalla periaatteella eri kokoisiin kakkupohjiin. 2 - 3 munan kakkupohja kannattaa paistaa ø 16 - 20 cm:n kakkuvuoassa ja siitä riittää 6 - 8:lle. 4 - 6 munan kakkupohjat mahtuvat ø 23 - 24 cm:n kakkuvuokaan ja niistä riittää 12 - 18:lle.
  2. Ota kolme samanlaista lasia tai mukia.
  3. Riko munat ensimmäiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä täyteen, kuin munalasi on. Raaka-aineiden pinnat tulee siis olla lasissa samalla korkeudella.
    Riko munat ensimmäiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin sokeria yhtä täyteen, kuin munalasi on. Raaka-aineiden pinnat tulee siis olla lasissa samalla korkeudella.
  4. Kaada kolmanteen lasiin vehnäjauhoja (2:3) ja perunajauhoja (1:3) yhtä täyteen kuin kaksi muutakin lasia on. Kaikkia aineksia tulee siis tilavuudeltaan saman verran eli lasit ovat yhtä täynnä. Sekoita jauhojen joukkoon vielä 1 tl leivinjauhetta.
  5. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän jämäkkkä, kun voit kirjoittaa sen pintaan valuttamalla vatkaimista vaahtoa.
  6. Sekoita jauhot ja siivilöi ne muutamassa erässä munasokerivaahtoon. Sekoita nuolijalla tai lastalla nostellen taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun pinnoitettuun vuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan.
  8. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 30 - 45 min, kunne kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrotta vuoasta ja puutikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.
  9. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
  10. Leikkaa kakku 2 - 3 osaan, kostuta ja täytä.
Lisukkeeksi
Valkosuklaatäyte täytekakkuun
15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›