Gluteeniton kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Gluteeniton kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja

Helpoin tapa tehdä gluteeniton kakkupohja on käyttää vehnäjauhojen tilalla perunajauhoja, sillä niitä on usein kotona valmiina. Kakkupohjasta tulee hyvin ilmava ja kuohkea ja sen kostutukseen tarvitaan n. 1/3 vähemmän nestettä kuin perinteisen sokerikakkupohjan kostuttamiseen.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
35 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset1 kakkupohja

1 kakkupohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Valmis vaahto on riittävän jämäkkää, jotta sillä voi piirtää vaahdon pintaan kuvion ja se pysyy näkyvissä muutamia sekuntteja.
  2. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina tasaiseksi nuolijalla, älä sekoita turhaan.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja esim. gluteenittomilla korppujauhoilla, mantelijauheella tai kookoshiutaleilla jauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan Ø 23 - 24 cm.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 180 asteessa 35 min.
  5. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
  6. Kakkupohjan voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›