Gluteeniton kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja

Helpoin tapa tehdä gluteeniton kakkupohja on käyttää vehnäjauhojen tilalla perunajauhoja, sillä niitä on usein kotona valmiina. Kakkupohjasta tulee hyvin ilmava ja kuohkea ja sen kostutukseen tarvitaan n. 1/3 vähemmän nestettä kuin peristeisen sokerikakkupohjan.

50 min
keskitaso
246 kcal / 100g
3
13

Ainekset1 kakkupohja

1 kakkupohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Valmis vaahto on riittävän jämäkkää, jotta sillä voi piirtää vaahdon pintaan kuvion ja se pysyy näkyvissä muutamia sekuntteja.
  2. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina tasaiseksi nuolijalla, älä sekoita turhaan.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja esim. gluteenittomilla korppujauhoilla, mantelijauheella tai kookoshiutaleilla jauhotettuun kakku- tai irtopohjavuokaan Ø 23 - 24 cm.
  4. Paista uunin ala-/keskiosassa 180 asteessa 35 min.
  5. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
  6. Kakkupohjan voi pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
246 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g
Kalsium
136 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)