Matcha-pistaasimacarons

Matcha-pistaasimacarons

Macaron on klassinen ranskalainen mantelijauheesta ja marengista tehty pieni herkku. Tässä ohjeessa mantelijauhe korvataan jauhetulla pistaasipähkinällä. Matcha eli jauhettu vihreä tee tuo macarons -leivoksiin hennon teen aromin ja kauniin värin.

1 h 14 min
haastava
418 kcal / 100g
0
0

Ainekset20 kpl

20 kpl
150 g
suolattomia pistaasipähkinöitä
150 g
tomusokeria
1 rkl
jauhettua vihreää teetä , Matcha
120 g
valkuaista
150 g
sokeria
n. 2 rkl
vettä
vihreää karamelliväriä

Pistaasikreemi

100 g
pistaasipähkinöitä
100 g
2 dl
tomusokeria
2 - 3 rkl
vettä
ripaus
suolaa

Ohje

 1. Jauha pistaasipähkinät teholeikkurilla hienoksi, irtonaiseksi jauheeksi. Siivilöi pistaasijauhe ja tomusokeri tiheän siivilän läpi kahdesti. Sekoita joukkoon matcha ja 60 g valkuaista. Halutessasi voit tummentaa macaron-kuorien väriä vihreällä jauhemaisella tai geelimäisellä elintarvikevärillä. (Kuvassa olevat macaronsit on tehty ilman värilisäystä.)
 2. Laita loppu valkuainen (yleiskoneen) kulhoon. Mittaa sokeri kattilaan. Lisää vettä sen verran, että sokeri kostuu kauttaaltaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos on 115-asteista. Käytä paistolämpömittaria. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121-asteista, nosta se levyltä ja kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Jatka vatkaamista muutamia minuutteja, kunnes on vaahto on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
 3. Sekoita valkuaisvaahto pistaasi-sokeriseokseen. Sekoittele muutama min, kunnes massa on tasaista eikä siihen jää huippuja.
  Sekoita valkuaisvaahto pistaasi-sokeriseokseen. Sekoittele muutama min, kunnes massa on tasaista eikä siihen jää huippuja.
  Sekoita valkuaisvaahto pistaasi-sokeriseokseen. Sekoittele muutama min, kunnes massa on tasaista eikä siihen jää huippuja.
  Sekoita valkuaisvaahto pistaasi-sokeriseokseen. Sekoittele muutama min, kunnes massa on tasaista eikä siihen jää huippuja.
 4. Siirrä massa pursotuspussiin. Voit käyttää pyöreäsuista tyllaa (Ø 11 mm) tai leikata pussin kärkeen pyöreän aukon. Pursota leivinpaperille uunipellille pystysuoraan ylhäältä Ø 3 cm:n nappeja. Mikäli nappeihin jää pursotusjälkiä tai isoja ilmakuplia, voit kopauttaa peltiä muutaman kerran pöytään. Jätä pöydälle kuivumaan n. 30 minuutiksi.
  Siirrä massa pursotuspussiin. Voit käyttää pyöreäsuista tyllaa (Ø 11 mm) tai leikata pussin kärkeen pyöreän aukon. Pursota leivinpaperille uunipellille pystysuoraan ylhäältä Ø 3 cm:n nappeja. Mikäli nappeihin jää pursotusjälkiä tai isoja ilmakuplia, voit kopauttaa peltiä muutaman kerran pöytään. Jätä pöydälle kuivumaan n. 30 minuutiksi.
 5. Paista 140 asteessa n. 14 min. Valmiit macaronsit ovat päältä rapeita, eikä leivos heilu jalan päällä. Anna jäähtyä pöydällä ennen irrottamista.
 6. Valmista pistaasikreemi. Hienonna pistaasipähkinät. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon pistaasipähkinäjauhe. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
 7. Täytä macaronssit pistaasikreemillä. Pursota kreemiä puoliin kuorista tasaiselle pinnalle. Paina päälle toinen kuori.
  Täytä macaronssit pistaasikreemillä. Pursota kreemiä puoliin kuorista tasaiselle pinnalle. Paina päälle toinen kuori.

Vinkki

Macarons-leivokset onnistuvat parhaiten, kun niissä käytettävä valkuainen ei ole tuoretta. Mikäli käytettävissä ei ole parasta ennen -päiväystä lähestyviä tai sitä hiukan ylittäneitä munia, voi munat "vanhentaa" seuraavasti: erottele valkuaiset kulhoon 2 - 3 päivää ennen valmistusta, peitä löyhästi kelmulla ja laita jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
418 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,4 g
Kalsium
37 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)