
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
44 min
Yhteensä
1 h 14 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni140°C
Arvostele
3.67
tähteä viidestä
3 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g (2,33 dl) suolattomia pistaasipähkinöitä
- 150 g (1,5 dl) tomusokeria
- 1 rkl jauhettua vihreää teetä, Matcha
- 120 g valkuaista
- 150 g (2 dl) sokeria
- 2 rkl vettä
- 0 kg vihreää karamelliväriä
Pistaasikreemi
- 100 g (1,5 dl) pistaasipähkinöitä
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl tomusokeria
- 2-3 rkl vettä
- ripaus suolaa
Jaa resepti
Ohje
- Jauha pistaasipähkinät teholeikkurilla hienoksi, irtonaiseksi jauheeksi. Siivilöi pistaasijauhe ja tomusokeri tiheän siivilän läpi kahdesti. Sekoita joukkoon matcha ja 60 g valkuaista. Halutessasi voit tummentaa macaron-kuorien väriä vihreällä jauhemaisella tai geelimäisellä elintarvikevärillä. (Kuvassa olevat macaronsit on tehty ilman värilisäystä.)
- Laita loppu valkuainen (yleiskoneen) kulhoon. Mittaa sokeri kattilaan. Lisää vettä sen verran, että sokeri kostuu kauttaaltaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos on 115-asteista. Käytä paistolämpömittaria. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121-asteista, nosta se levyltä ja kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Jatka vatkaamista muutamia minuutteja, kunnes on vaahto on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
- Sekoita valkuaisvaahto pistaasi-sokeriseokseen. Sekoittele muutama min, kunnes massa on tasaista eikä siihen jää huippuja.
- Siirrä massa pursotuspussiin. Voit käyttää pyöreäsuista tyllaa (Ø 11 mm) tai leikata pussin kärkeen pyöreän aukon. Pursota leivinpaperille uunipellille pystysuoraan ylhäältä Ø 3 cm:n nappeja. Mikäli nappeihin jää pursotusjälkiä tai isoja ilmakuplia, voit kopauttaa peltiä muutaman kerran pöytään. Jätä pöydälle kuivumaan n. 30 minuutiksi.
- Paista 140 asteessa n. 14 min. Valmiit macaronsit ovat päältä rapeita, eikä leivos heilu jalan päällä. Anna jäähtyä pöydällä ennen irrottamista.
- Valmista pistaasikreemi. Hienonna pistaasipähkinät. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon pistaasipähkinäjauhe. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
- Täytä macaronssit pistaasikreemillä. Pursota kreemiä puoliin kuorista tasaiselle pinnalle. Paina päälle toinen kuori.





Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
426 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
46,6 g
Rasva
23,6 g
Tyydyttynyt rasva
5,9 g
Ravintokuitu
4,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vihreää karamelliväriä
- suolaa