Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Matcha-pistaasimacarons

Macaron on klassinen ranskalainen mantelijauheesta ja marengista tehty pieni herkku. Tässä ohjeessa mantelijauhe korvataan jauhetulla pistaasipähkinällä. Matcha eli jauhettu vihreä tee tuo macarons -leivoksiin hennon teen aromin ja kauniin värin.

Matcha-pistaasimacarons
Matcha-pistaasimacarons

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
 • 150 g (2,33 dl) suolattomia pistaasipähkinöitä
 • 150 g (2 dl) tomusokeria
 • 1 rkl jauhettua vihreää teetä, Matcha
 • 120 g valkuaista
 • 150 g (2 dl) sokeria
 • 2 rkl vettä
 • 0 kg vihreää karamelliväriä

Pistaasikreemi

 • 100 g (1,5 dl) pistaasipähkinöitä
 • 100 g
  Valio voita
  Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
  Valio voi 500 g normaalisuolainen
 • 1½ dl tomusokeria
 • 2-3 rkl vettä
 • ripaus suolaa

Ohje

 1. Jauha pistaasipähkinät teholeikkurilla hienoksi, irtonaiseksi jauheeksi. Siivilöi pistaasijauhe ja tomusokeri tiheän siivilän läpi kahdesti. Sekoita joukkoon matcha ja 60 g valkuaista. Halutessasi voit tummentaa macaron-kuorien väriä vihreällä jauhemaisella tai geelimäisellä elintarvikevärillä. (Kuvassa olevat macaronsit on tehty ilman värilisäystä.)
 2. Laita loppu valkuainen (yleiskoneen) kulhoon. Mittaa sokeri kattilaan. Lisää vettä sen verran, että sokeri kostuu kauttaaltaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos on 115-asteista. Käytä paistolämpömittaria. Aloita vatkaamaan valkuaisia täydellä teholla. Kun sokeri on 121-asteista, nosta se levyltä ja kaada ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa koko ajan voimakkaasti. Jatka vatkaamista muutamia minuutteja, kunnes on vaahto on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
 3. Sekoita valkuaisvaahto pistaasi-sokeriseokseen. Sekoittele muutama min, kunnes massa on tasaista eikä siihen jää huippuja.
 4. Siirrä massa pursotuspussiin. Voit käyttää pyöreäsuista tyllaa (Ø 11 mm) tai leikata pussin kärkeen pyöreän aukon. Pursota leivinpaperille uunipellille pystysuoraan ylhäältä Ø 3 cm:n nappeja. Mikäli nappeihin jää pursotusjälkiä tai isoja ilmakuplia, voit kopauttaa peltiä muutaman kerran pöytään. Jätä pöydälle kuivumaan n. 30 minuutiksi.
 5. Paista 140 asteessa n. 14 min. Valmiit macaronsit ovat päältä rapeita, eikä leivos heilu jalan päällä. Anna jäähtyä pöydällä ennen irrottamista.
 6. Valmista pistaasikreemi. Hienonna pistaasipähkinät. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon pistaasipähkinäjauhe. Notkista tarvittaessa tilkalla vettä.
 7. Täytä macaronssit pistaasikreemillä. Pursota kreemiä puoliin kuorista tasaiselle pinnalle. Paina päälle toinen kuori.

Vinkki

Macarons-leivokset onnistuvat parhaiten, kun niissä käytettävä valkuainen ei ole tuoretta. Mikäli käytettävissä ei ole parasta ennen -päiväystä lähestyviä tai sitä hiukan ylittäneitä munia, voi munat "vanhentaa" seuraavasti: erottele valkuaiset kulhoon 2 - 3 päivää ennen valmistusta, peitä löyhästi kelmulla ja laita jääkaappiin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 425 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 41 g
Rasva 25,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 4,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
 • vihreää karamelliväriä
 • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search