Madeleinet ovat simpukanmuotoisia pikkuleivonnaisia, jotka maustetaan voisulalla ja sitruunankuorella. Ranskalainen kirjailija Marcel Proust teki Madeleine-leivoksista maailmankuuluja romaanissaan Kadonnutta aikaa etsimässä. ”Petite Madeleine” nautittiin kastamalla se tavalliseen tai lehmuksenkukkateehen.
Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.
2 | kananmunaa |
½ dl | sokeria |
1 dl | vehnäjauhoja |
½ tl | leivinjauhetta |
1 tl | vaniljasokeria |
1 ½ tl | sitruunankuorta |
50 g | |
Koristeeksi | |
---|---|
tomusokeria | |
Paistamiseen | |
madeleinepelti |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.