Madeleine-leivokset

Madeleine-leivokset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Madeleine-leivokset

Madeleine-leivokset

Madeleinet ovat simpukanmuotoisia pikkuleivonnaisia, jotka maustetaan voisulalla ja sitruunankuorella. Ranskalainen kirjailija Marcel Proust teki Madeleine-leivoksista maailmankuuluja romaanissaan Kadonnutta aikaa etsimässä. ”Petite Madeleine” nautittiin kastamalla se tavalliseen tai lehmuksenkukkateehen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
5 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset24 kpl

24 kpl
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ tl
sitruunankuorta
50 g

Koristeeksi

tomusokeria

Paistamiseen

madeleinepelti

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Lisää vaniljasokeri, sitruunankuori ja voisula seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa.
  3. Siirrä taikina pursotuspussiin tai puhtaaseen muovipussiin (minigrip). Voitele madeleinepellin syvennykset.
  4. Pursota taikinaa syvennyksiin, n. 1 rkl / syvennys.
  5. Paista 200 asteessa 5 - 7 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita. Irrota hiukan jäähtyneet leivokset vuoasta. Huuhdo vuoka ja pyyhi puhtaaksi ja kuivaksi talouspaperilla. Voitele syvennykset. Paista seuraava erä.
  6. Anna jäähtyä. Ripota pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
351 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›