Joululimppu

Joululimppu

2 h
helppo
234 kcal / 100g
1
2

Vaaleahkoja joululeipiä saat tällä ohjeella kaksin kappalein. Leipien pinnat sivellään paistamisen jälkeen siirappiliemellä. Se tuo pintaan väriä, kiiltoa ja makua. Nauti itse ja vie toinen vaikka lahjaksi.

Ainekset

2 limppua
1 prk (250 g)
2 ½ dl
vettä
50 g
hiivaa
1 ½ tl
suolaa
½ dl
siirappia
2 tl
kuminaa
1 ½ dl
ruishiutaleita
n. 10 dl
vehnäjauhoja
50 g

Voiteluun

½ dl
siirappia
½ dl
vettä

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen. Lisää suola, siirappi ja kumina.
  2. Lisää ruishiutaleet ja anna turvota noin 5 min.
  3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina lämpimässä liinan alla n. 30 min.
  4. Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinalla peitettynä n. 30 min.
  5. Tee leipien pintaan veitsellä ristiviillot. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä.
  6. Voitele kuumat leivät siirappi-vesiseoksella. Laita leivät tarvittaessa vielä hetkeksi uuniin, että pinta kuivuu

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
234 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
3 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
18 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)