
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Yhteensä
2 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2½ dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1½ tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 2 tl kuminaa
- 1½ dl ruishiutaleita
- 10 dl vehnäjauhoja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Voiteluun
- ½ dl siirappia
- ½ dl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen rahka-vesiseokseen. Lisää suola, siirappi ja kumina.
- Lisää ruishiutaleet ja anna turvota noin 5 min.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina lämpimässä liinan alla n. 30 min.
- Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinalla peitettynä n. 30 min.
- Tee leipien pintaan veitsellä ristiviillot. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min tai kunnes kypsä.
- Voitele kuumat leivät siirappi-vesiseoksella. Laita leivät tarvittaessa vielä hetkeksi uuniin, että pinta kuivuu
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
235 kcal
Proteiini
7,7 g
Hiilihydraatti
41,4 g
Rasva
3,5 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa