Nopeat vanilja-kauraviipaleet

Nopeat vanilja-kauraviipaleet
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Nopeat vanilja-kauraviipaleet

Nopeat vanilja-kauraviipaleet

Perinteiset viipalepikkuleivät leivotaan taikinatangoista, joiden keskellä kulkee makuraita. Näiden pikkuleipien makuraita on vaniljainen ja viimeistellään valkosuklaalla ja paahdetuilla manteleilla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
sulatus
45 min
uunissa
13 min
Yhteensä
1 h 18 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset40 kpl

40 kpl
380 g
valmista kauramurotaikinaa , Myllyn Paras

Pinnalle

1 prk (200 g)

Koristeeksi

200 g
valkosuklaata
½ dl
paahdettuja mantelilastuja

Ohje

  1. Sulata kauramurotaikina.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo taikinapaloista hiukan sormea vahvempia tankoja jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Painele sormella tankojen keskelle syvennys ja pursota siihen vaniljakreemi.
  3. Paista uunin keski/yläosassa 200 asteessa 11 - 13 min. Leikkaa vähän jäähtyneenä viipaleiksi.
  4. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi tai pursota sulaa suklaata jäähtyneille pikkuleiville. Ripota pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
418 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.