Joululeipä

Joululeipä

1 h 55 min
keskitaso
238 kcal / 100g
1
0

Makean hedelmäinen joululeipä on oiva joululahjaidea. Leipä säilyy mehevänä useita päiviä, joten sen voi hyvin valmistaa etukäteen.

Ainekset

3 leipää
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
100 g
kuivattuja aprikooseja
100 g
kuivattuja taateleita
1 dl
9 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruisjauhoja
100 g

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
vaaleaa siirappia

Ohje

  1. Liuota hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen veteen. Lisää pieniksi pilkotut aprikoosit ja taatelit.
  2. Yhdistä maitojauhe ja jauhot. Sekoita taikinan joukkoon aluksi osa jauho-maitojauheseoksesta. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot ja pehmeä voi. Kohota liinalla peitettynä.
  3. Leivo taikinasta kolme leipää. Laita ne voideltuihin leipävuokiin. Voit myös leipoa taikinasta pyöreitä leipiä uunipellille. Kohota leivät hyvin. Pistele.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min tai kunnes leivät ovat kypsiä. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputettaessa.
  5. Voitele leivät lämpiminä vesi-siirappiseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)