Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu on kuuluisa italialainen jälkiruoka, jossa maistuu kahvin ja manteliliköörin maut.

5 h 40 min
keskitaso
263 kcal / 100g
3
10

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl
kylmää, vahvaa kahvia
2 rkl
mantelilikööriä tai kahvilikööriä

Täyte

4 dl
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa

tai 1 prkValio maitorahkaa laktoositon
3 rkl
mantelilikööriä tai kahvilikööriä
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Pinnalle

kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 225 asteessa n. 8 min uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä. Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta.
  3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon likööri ja sokerit sekä viimeisenä kermavaahto.
  4. Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte. Peitä varovasti foliolla tai kelmulla.
  5. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

Leivinpaperi irtoaa helposti kypsästä, kumotusta pohjasta, kun laitat sen päälle hetkeksi märän keittiöpyyhkeen.Käytä kakkupohjan tilalla savoiardi-keksejä. Kostuta ne hieman reilummin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›