Tiramisu

Tiramisu

5 h 40 min
keskitaso
263 kcal / 100g
8
11

Tiramisu on kuuluisa italialainen jälkiruoka, jossa maistuu kahvin ja manteliliköörin maut.

Ainekset

10 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 ½ dl
kylmää, vahvaa kahvia
2 rkl
mantelilikööriä tai kahvilikööriä

Täyte

4 dl
1 pkt (200 g)
3 rkl
mantelilikööriä tai kahvilikööriä
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Pinnalle

kaakaojauhetta

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
  2. Paista 225 asteessa n. 8 min uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä. Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta.
  3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan tai tuorejuustoon likööri ja sokerit sekä viimeisenä kermavaahto
  4. Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte. Peitä varovasti foliolla tai kelmulla.
  5. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki

* Leivinpaperi irtoaa helposti kypsästä, kumotusta pohjasta, kun laitat sen päälle hetkeksi märän keittiöpyyhkeen.* Käytä kakkupohjan tilalla 1 pak (260 g) kandisokerikeksejä esim. LU Bastogne.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
263 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)