Tortilla-kalkkunakeitto

Tortilla-kalkkunakeitto

30 min
helppo
130 kcal / 100g
2
3

Jäikö aterialta broilerin- tai kalkkunanlihaa? Käytä ne tähän meksikolaiseen keittoon. Tulisen keiton ystävä voi lisätä joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä.

Ainekset

4 annosta
1 (75 g)
sipuli
1 rkl
2 rkl
tomaattipyreetä
6 ½ dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 prk (2,5 dl)
300 g
kypsää kalkkunaa
1 pkt (285 g)
mustapapuja, kypsiä , esim. GoGreen
2 dl
maissin jyviä , säilyke tai pakaste
1 rkl
vehnäjauhoja
½ dl
vettä
2 - 4 (80 g)
tortillaa
n. 2 rkl

Pinnalle

3 rkl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Puolita ja viipaloi sipuli. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää sipuli, kuullota. Sekoita joukkoon tomaattipyree.
  2. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Revi tai leikkaa kalkkunanliha pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut, valuta tarvittaessa myös maissi. Lisää keittoon. Anna kiehua n. 3 min kannen alla. Lisää joukkoon hyvin keskenään sekoitettu vehnäjauho-vesisuurus. Anna kiehua hiljalleen vielä muutama min.
  4. Voitele tortillat kauttaaltaan silikoni- tai pullasudilla Oivariini rasvalla. Paista yksi kerrallaan rapsakaksi molemmin puolin. Murra tai leikkaa paloiksi.
  5. Jaa annoksille tortillapalat ja korianteri.

Vinkki

* Jos haluat keittoon enemmän tulisuutta, lisää joukkoon joko tuoretta tai kuivattua chiliä.* Korvaa kalkkuna halutessasi grillatulla broilerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
38 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)