Tortilla-kalkkunakeitto

Tortilla-kalkkunakeitto

Jäikö aterialta broilerin- tai kalkkunanlihaa? Käytä ne tähän meksikolaiseen keittoon. Tulisen keiton ystävä voi lisätä joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä.

30 min
helppo
130 kcal / 100g
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 (75 g)
sipuli
1 rkl
2 rkl
tomaattipyreetä
6 ½ dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 prk (2,5 dl)
300 g
kypsää kalkkunaa
1 pkt (285 g)
mustapapuja, kypsiä , esim. GoGreen

tai 1 pktkidneypapuja
2 dl
maissin jyviä , säilyke tai pakaste
1 rkl
vehnäjauhoja
½ dl
vettä
2 - 4 (80 g)
tortillaa
n. 2 rkl

Pinnalle

3 rkl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Puolita ja viipaloi sipuli. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää sipuli, kuullota. Sekoita joukkoon tomaattipyree.
  2. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Revi tai leikkaa kalkkunanliha pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut, valuta tarvittaessa myös maissi. Lisää keittoon. Anna kiehua n. 3 min kannen alla. Lisää joukkoon hyvin keskenään sekoitettu vehnäjauho-vesisuurus. Anna kiehua hiljalleen vielä muutama min.
  4. Voitele tortillat kauttaaltaan silikoni- tai pullasudilla Oivariini rasvalla. Paista yksi kerrallaan rapsakaksi molemmin puolin. Murra tai leikkaa paloiksi.
  5. Jaa annoksille tortillapalat ja korianteri.
Vinkki

Vinkki

* Jos haluat keittoon enemmän tulisuutta, lisää joukkoon joko tuoretta tai kuivattua chiliä.* Korvaa kalkkuna halutessasi grillatulla broilerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›