Siirry sisältöön
Tortilla-kalkkunakeitto

Tortilla-kalkkunakeitto

Jäikö aterialta broilerin- tai kalkkunanlihaa? Käytä ne tähän meksikolaiseen keittoon. Tulisen keiton ystävä voi lisätä joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä.

Tortilla-kalkkunakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (75 g) sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 6½ dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuusto
    Laktoositon Valio ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Pippuripekka pippurijuusto UHT laktoositon
  • 300 g kypsää kalkkunaa
  • 1 pkt (285 g)
    mustapapuja, kypsiä, esim. GoGreen
  • 2 dl maissin jyviä, säilyke tai pakaste
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl vettä
  • 2-4  (80 g) tortillaa
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

  • 3 rkl tuoretta korianteria

Ohje

  1. Puolita ja viipaloi sipuli. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää sipuli, kuullota. Sekoita joukkoon tomaattipyree.
  2. Lisää kattilaan vesi, liemikuutio ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Revi tai leikkaa kalkkunanliha pienemmiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta pavut, valuta tarvittaessa myös maissi. Lisää keittoon. Anna kiehua n. 3 min kannen alla. Lisää joukkoon hyvin keskenään sekoitettu vehnäjauho-vesisuurus. Anna kiehua hiljalleen vielä muutama min.
  4. Voitele tortillat kauttaaltaan silikoni- tai pullasudilla Oivariini rasvalla. Paista yksi kerrallaan rapsakaksi molemmin puolin. Murra tai leikkaa paloiksi.
  5. Jaa annoksille tortillapalat ja korianteri.

Vinkki

Jos haluat keittoon enemmän tulisuutta, lisää joukkoon joko tuoretta tai kuivattua chiliä.

Korvaa kalkkuna halutessasi grillatulla broilerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal
Proteiini 8,8 g
Hiilihydraatti 11 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 3,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search