Tropiikin jäätelö

Tropiikin jäätelö

Eksoottiset hedelmät ovat kauniita tarjoiluastioita jäätelöannoksille. Samalla koko hedelmä tulee hyötykäyttöön, kun hedelmän sisus tarjoillaan hedelmäsalaattina jäätelön kanssa ja se myös koristelee annokset. Tropiikin jäätelöannokset hemmottelevat brunssilla aikuiseen makuun.

40 min
keskitaso
88 kcal / 100g
0
0

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 prk (480 ml)

Hedelmäsalaatti

1
kypsä mango
1
lohikäärmehedelmä , (Pitaya)
1
granaattiomena
2
kiiviä
2
passionhedelmää
100 g
kotimaisia vadelmia
100 g
pensasmustikoita
2 rkl
kookoslikööriä , esim. Malibu

Koristeluun

mintunlehtiä

Ohje

  1. Esikäsittele ensin hedelmäkupit ja -salaatti: Poista mangosta kivi ja kuutioi hedelmäliha. Leikkaa muista hedelmistä lakki pois ja koverra sisus veitsellä tai lusikalla. Pidä hedelmien pohja ehjänä, mutta voit tasoittaa sitä ulkopuolelta, jotta hedelmäkuppi pysyy tukevasti pystyssä. Laita hedelmäkuoret pakastimeen.
  2. Leikkaa hedelmälihat pieniksi kuutioiksi, sekoita marjojen kanssa salaatiksi. (Marinoi halutessasi liköörillä.)
  3. Pyöräytä hedelmäkuppeihin jäätelöstä pallo, säilytä tarvittaessa pakastimessa tarjoiluun saakka.
  4. Koristele hedelmäsalaatilla ja mintulla.

Vinkki

Tarjoile mahdollinen ylijäävä hedelmäsalaatti sellaisenaan jälkiruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
88 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
2 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)