Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Uunivihikset

Lihapiirakan kasvisversion vihiksen täytteessä maistuu tomaattinen Delikaura. Paistamalla vihikset uunissa ei rasvankärystä tarvitse huolehtia.

Uunivihikset
Uunivihikset

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton
    Oddlygood® kaurajuomassa on herkullinen ja pehmeä kauran maku. Käytä leivontaan, ruoanlaittoon, smoothieen, puuroon tai nauti…
    Oddlygood® kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • ½ pkt (25 g) hiivaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 7 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt (230 g)
    Gold&Green® Delikaura® Grillattu tomaattia
    Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Gold&Green® Delikaura® sopii monen lautaselle. Se on herkkuproteiini kaurasta ja palkokasveista…
    Gold&Green® Delikaura® 230 g Grillattu tomaatti
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 50 g (0,5 dl) maidotonta margariinia

Ohje

  1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, sokeri ja suola. Alusta jauhot (noin 7 dl) taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota peitettynä noin 45 minuuttia.
  2. Valmista täyte. Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit pannulla. Murenna joukkoon Delikaura ja paista hetki. Lisää etikka ja mausteet. Sekoita kypsä riisi joukkoon.
  3. Jaa taikina 14 osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli pallot soikioiksi. Lisää noin 3 rkl täytettä, voitele reuna vedellä ja käännä täyttämätön puoli kanneksi. Painele reuna kiinni haarukalla. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.
  4. Sulata margariini. Voitele vihikset margariinilla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele piirakat uudestaan margariinilla paiston jälkeen.
  5. Täytä vihikset hieman jäähtyneenä esimerkiksi ketsupilla, sinapilla ja kurkkusalaatilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 10,3 g
Hiilihydraatti 35,6 g
Rasva 10,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search