Vaniljasarvet, alkaen 1 v.

Vaniljasarvet, alkaen 1 v.

1 h 42 min
keskitaso
259 kcal / 100g
3
0

Leivo kotiin ihana pullan tuoksu! Ota lapset mukaan pullatalkoisiin. Leipominen on hauska yhdessäolon muoto, jossa pienillekin löytyy tekemistä: taikinan maistelua, sarvien pyöritystä ja voitelua sekä raesokerin ripottelua. Palkintona ovat ihanat, pehmoiset sarvet jotka voi tarjota kylmän maidon kera.

Ainekset

16 kpl
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1
vaniljasokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
1 dl

Vaniljakiisseli

2 dl
¾ rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria

Päärynäkiisseli

1 dl
makeuttamatonta päärynäsosetta
½ rkl
perunajauhoja

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Valmista sillä aikaa täyte: Kiehauta kattilassa vaniljakastike ja perunajauhot. Jäähdytä. Lisää vaniljasokeri, sekoita vain vähän, ettei kiisselistä tule venyvää. Kiehauta toisessa kattilassa päärynäsose ja perunajauhot. Jäähdytä.
  4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinapala pyöreiksi levyiksi (Ø 35 cm). Jaa levyt leivinpyörällä kahdeksaan osaan.
  5. Lusikoi kolmioiden leveään päähän 2 tl vaniljakiisseliä ja 1 tl päärynäkiisseliä.
  6. Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä.
  7. Voitele munalla. Ripota pinnalle raesokeria.
  8. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  9. Tarjoa kylmän maidon kera.

Vinkki

* Voit tehdä halutessasi sarvet pelkällä vaniljakiisselitäytteellä. Tee siinä tapauksessa vaniljakiisseliä 1,5-kertainen annos.* Vaniljasarvet säilyvät tarvittaessa jääkaapissa 2 - 3 päivää. Pakkaa ne esim. kannelliseen muovirasiaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
259 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
50 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)