Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaniljasarvet, alkaen 1 v.

Leivo kotiin ihana pullan tuoksu! Ota lapset mukaan pullatalkoisiin. Leipominen on hauska yhdessäolon muoto, jossa pienillekin löytyy tekemistä: taikinan maistelua, sarvien pyöritystä ja voitelua sekä raesokerin ripottelua. Palkintona ovat ihanat, pehmoiset sarvet jotka voi tarjota kylmän maidon kera.

Vaniljasarvet, alkaen 1 v.
Vaniljasarvet, alkaen 1 v.

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ rkl kardemummaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Vaniljakiisseli

  • 2 dl
    Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
    Valio Vanilla™ vaniljakastike on lempeän täyteläinen ja miellyttävän paksu vaniljakastike, joka sopii monen herkun kanssa…
    Valio Vanilla™ vaniljakastike 500 g laktoositon
  • ¾ rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Päärynäkiisseli

  • 1 dl makeuttamatonta päärynäsosetta
  • ½ rkl perunajauhoja

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää Oivariini. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Valmista sillä aikaa täyte: Kiehauta kattilassa vaniljakastike ja perunajauhot. Jäähdytä. Lisää vaniljasokeri, sekoita vain vähän, ettei kiisselistä tule venyvää. Kiehauta toisessa kattilassa päärynäsose ja perunajauhot. Jäähdytä.
  4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin taikinapala pyöreiksi levyiksi (Ø 35 cm). Jaa levyt leivinpyörällä kahdeksaan osaan.
  5. Lusikoi kolmioiden leveään päähän 2 tl vaniljakiisseliä ja 1 tl päärynäkiisseliä.
  6. Rullaa sarviksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Siirrä pellille leivinpaperille. Kohota liinalla peitettynä.
  7. Voitele munalla. Ripota pinnalle raesokeria.
  8. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  9. Tarjoa kylmän maidon kera.

Vinkki

Voit tehdä halutessasi sarvet pelkällä vaniljakiisselitäytteellä. Tee siinä tapauksessa vaniljakiisseliä 1,5-kertainen annos.

Vaniljasarvet säilyvät tarvittaessa jääkaapissa 2 - 3 päivää. Pakkaa ne esim. kannelliseen muovirasiaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 40,3 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,7 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search