Wokatut hedelmät

Wokatut hedelmät

Monet ulkolaiset hedelmät ovat parhaimmillaan talven satokauden aikana. Wokattujen hedelmien makeus ja maukkaan rahkavaahdon yhdistelmä hivelee makuhermoja. Tarjoa jälkiruokana arkena tai juhlassa.

Ainekset4 annosta

4 annosta

Rahkavaahto

1 dl
1 prk (200 g)
2 rkl
sokeria

Wokatut hedelmät

300 g
tuoreita, kypsiä luumuja
1 pieni tlk (230 / 140 g)
ananaspaloja
1
banaani
2 rkl
1 mm (maustemitallinen)
inkivääriä tai 2 mm kanelia
¼ dl
ruokosokerisiirappia

Pinnalle

mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maustettu rahka ja sokeri. Nosta jääkaappiin.
  2. Paahda mantelilastut valmiiksi keskilämmöllä kuivalla pannulla. Jäähdytä.
  3. Pese luumut, poista kivet. Viipaloi isot luumut tai halkaise ne, jos käytät pieniä, kotimaisia luumuja. Valuta ananaspalat hyvin. Viipaloi banaani.
  4. Sulata voi paistinpannulla. Anna sen kiehua hiljalleen 2 - 3 min alhaisella lämmöllä niin, että se saa vaaleanruskean värin.
  5. Lisää luumut ja ananakset. Ruskista kevyesti. Lisää inkivääri tai kaneli sekä banaaniviipaleet.
  6. Sekoittele hetken aikaa.
  7. Mausta ruokosokerisiirapilla.
  8. Kokoa annokset: Laita jälkiruokalautasille lämpimiä, wokattuja hedelmiä, valuta pannulta lientä päälle. Lisää viereen kylmää rommi-rusinavaahtoa. Koristele mantelilastuilla.
  9. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g
Kalsium
17 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›