Wokatut hedelmät

Wokatut hedelmät
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Wokatut hedelmät

Wokatut hedelmät

Monet ulkolaiset hedelmät ovat parhaimmillaan talven satokauden aikana. Wokattujen hedelmien makeus ja maukkaan rahkavaahdon yhdistelmä hivelee makuhermoja. Tarjoa jälkiruokana arkena tai juhlassa.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta

Rahkavaahto

1 dl
1 prk (200 g)
2 rkl
sokeria

Wokatut hedelmät

300 g
tuoreita, kypsiä luumuja
1 pieni tlk (230 / 140 g)
ananaspaloja
1
banaani
2 rkl
ripaus
inkivääriä tai kanelia
¼ dl
ruokosokerisiirappia

Pinnalle

mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maustettu rahka ja sokeri. Nosta jääkaappiin.
  2. Paahda mantelilastut valmiiksi keskilämmöllä kuivalla pannulla. Jäähdytä.
  3. Pese luumut, poista kivet. Viipaloi isot luumut tai halkaise ne, jos käytät pieniä, kotimaisia luumuja. Valuta ananaspalat hyvin. Viipaloi banaani.
  4. Sulata voi paistinpannulla. Anna sen kiehua hiljalleen 2 - 3 min alhaisella lämmöllä niin, että se saa vaaleanruskean värin.
  5. Lisää luumut ja ananakset. Ruskista kevyesti. Lisää inkivääri tai kaneli sekä banaaniviipaleet.
  6. Sekoittele hetken aikaa.
  7. Mausta ruokosokerisiirapilla.
  8. Kokoa annokset: Laita jälkiruokalautasille lämpimiä, wokattuja hedelmiä, valuta pannulta lientä päälle. Lisää viereen kylmää rommi-rusinavaahtoa. Koristele mantelilastuilla.
  9. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.