Vaniljarisotto & luumukompotti

Vaniljarisotto & luumukompotti

25 min
keskitaso
106 kcal / 100g
1
4

Vaniljarisotto on täyteläinen ja lempeänmakuinen jälkiruoka. Mausteinen ja raikas luumukompotti on täydellinen lisäke mehevälle risotolle. Vadelmaviinietikka antaa jälkiruoalle ihanan aromin, mutta sen voi tarvittaessa korvata punaviinietikalla.

Ainekset

4 annosta
1 l
2 dl
risottoriisiä , esim. Arborio
1 rkl
vadelmaviinietikkaa
1
vaniljatanko
1 ½ rkl
sokeria
50 g
mantelijauhetta
1 rkl

Luumukompotti

2 dl
Valio tummaa glögiä
1 rkl
punaviinietikkaa
1
kanelitanko
4
tuoretta luumua

Ohje

  1. Aloita valmistamalla luumukompotin mausteliemi. Mittaa kattilaan glögi, viinietikka ja kanelitanko. Anna kiehua hiljalleen puoleen.
  2. Pese luumut. Leikkaa puoliksi ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Lisää luumut kuumaan mausteliemeen ja anna kiehua vielä muutama min.
  3. Valmista liemen kiehuessa risotto: Kuumenna maito kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Siirrä sivuun, peitä kannella, jotta maito pysyy kuumana.
  4. Kuumenna voi kattilassa. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsen hamaralla ja lisää ne sekä tanko kattilaan. Lisää viinietikka, anna kiehahtaa.
  5. Lisää maitoa pienissä erissä samalla koko ajan sekoittaen. (Huomaa, että ensimmäinen maitolisäys saattaa juoksettua etikasta johtuen, se ei ole vaarallista ja tasoittuu, kun maitoa lisätään enemmän.) Lisää maitoa aina kun edellinen on imeytynyt. Keitä keskilämmöllä yhteensä n. 16 min.
  6. Poista risotosta vaniljatanko. Lisää mantelijauhe. Sekoita.
  7. Kokoa annokset. Lusikoi vaniljarisoton päälle luumukompottia. Ripottele pinnalle halutessasi mantelijauhetta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
5 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)