Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kuningatarproteiinijäädyke

Tiesitkö, että mansikanmakuinen Valio PROfeel® proteiinipirtelö vaahtoutuu kuin unelma? Mansikkaisesta vaahdosta valmistettu jäädyke on makoisa välipala tai raikas kesäpäivän aktiviteettien viilentäjä. Tälle ohjeelle on myönnetty Sydänmerkki, joka kertoo sen olevan terveellisempi vaihtoehto.

Kuningatarproteiinijäädyke
Kuningatarproteiinijäädyke

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g vadelmia ja mustikoita
  • ½ dl glukoosisiirappia
  • 1 prk
    Valio PROfeel® proteiinipirtelöä mansikka
    Ruoki tavoitteitasi herkullisesti! Valio PROfeel® proteiinipirtelö mansikka on pehmeän pinkki ja raikkaan mansikkainen välipalajuoma ilman…
    Valio PROfeel® proteiinipirtelö 2,5 dl mansikka laktoositon
  • 1 prk (à 200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl makeuttamatonta pähkinä-siemengranolaa, Paulúns Paleo

Ohje

  1. Tässä Sydänmerkki -ruokaohjeen mukaan valmistetussa ruoassa on kohtuudella rasvaa, tyydyttynyttä rasvaa ja suolaa.
  2. Yhdistä marjat ja yksi teelusikallinen glukoosisiirappia . Sekoita sen verran, että marjojen rakenne hieman rikkoutuu.
  3. Vaahdota proteiinipirtelö kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loppu siirappi, vaniljakreemi ja jogurtti.
  4. Vatkaa ainekset sekaisin ja kaada pakastamisen kestävään n. 1 l vetoiseen rasiaan tai annoskulhoihin.
  5. Lisää marjaseos raidoiksi jäädykemassaan. Peitä kannella tai kelmulla.
  6. Laita pakastimeen 3-4 tunniksi, kunnes jäädyke on kovettunut, mutta ei täysin jäätynyt. Jos jäädyke on pidempään pakastimessa, ota se 30 min ennen nauttimista huoneenlämpöön. Täysin jäätyneenä, se on kovahkoa lusikoitavaksi.
  7. Viimeistele annokset granolalla.
  8. Halutessasi koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Vinkki

Jäädykkeestä saa myös palloja: valmista jäädyke yhteen rasiaan ja anna pehmetä pakastamisen jälkeen huoneenlämmössä, kunnes massa on rakenteeltaan sopivaa pallojen tekoon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 19,6 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search