Kalastajan keitto

Kalastajan keitto

45 min
helppo
73 kcal / 100g
3
2

Mitä saalista on kalastajalla onkeen tarttunut? No, juuri se kala on parasta tähän kalakeittoon.

Ainekset

4 annosta
7 dl
vettä
5
perunaa
1
porkkana
¾ tl
suolaa
4
maustepippuria
1 pkt (250 g)
5
ahventa perattuna tai muuta rantakalaa
1 rkl
vahvaa sinappia

Lisäksi

ruohosipulia tai ruoholaukkaa hienonnettuna

Ohje

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan tai trangiaan.
  2. Kuori ja pilko sillä välin perunat ja porkkana. Kesäperunaa ja kesäporkkanaa ei tarvitse kuoria.
  3. Laita juurekset ja mausteet kiehuvaan veteen.
  4. Kuutioi Koskenlaskija ja lisää sulamaan keittoon kun juurekset ovat lähes kypsiä.
  5. Sekoita välillä.
  6. Kun juusto on sulanut lisää sinappi ja peratut kalat.
  7. Jos liikut meren rannoilla, kerää ruoholaukkaa keiton viimeistelyyn.

Vinkki

Katso, kuinka sytytät nuotiotulen tuluksilla:

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
73 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
3 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä12.10.2017 kello 15:25
Hei, tämä ruoka on suunniteltu sellaiseksi, että se on mahdollista valmistaa nuotiolla kalaretkellä, sinappi on keitossa mausteena sillä sitä on helppo kuljettaa mukana mökillä tai retkellä.
Nimetön4.10.2017 kello 13:53
Ne oli kyllä risuja tai tikkuja eikä mitään keppejä tai halkoja. Sinappiko tekee ruuasta eräruokaa?