Kiireetön joulubussi kulki halki Suomen ja vei bussillisen nuoria jouluksi kotiin

Valion joulubussi ajoi Helsingistä Rovaniemelle ja vei jouluksi kotiin nuoria aikuisia, jotka asuvat kaukana kotoa esimerkiksi opintojensa takia. Kyyti vei jokaisen turvallisesti perille, mutta yhtä olennaista reissussa oli leppoisa matkanteko ja jouluinen yhdessäolo. Kiireettömän matkan varrella pysähdyttiin syömään yhdessä, ja poimittiin mukaan uusia matkustajia. Bussissa tunnelmaa loivat Radio Suomipopin Tinni Wikström, vaikuttaja ja valokuvaaja Janita Autio sekä yllätysvieraana nähty Joulupukki.

Jouluna kaikkien pitäisi päästä kotiin rakkaiden luokse yhteiseen pöytään. Siksi Valio järjesti kyydin kotiin bussilastilliselle nuoria aikuisia joulun kiireettömällä bussivuorolla, joka kulki lauantaina 22.12. halki Suomen Helsingistä aina Rovaniemelle saakka. Matkan aikana pysähdyttiin syömään jouluruokaa, ja samalla napattiin uusia matkailijoita mukaan Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Yleensä suomalaiset istuvat bussissa omassa rauhassaan, mutta Valion joulubussissa oli toisenlainen tunnelma. Radio Suomipopin Tinni Wikström ja valokuvaaja Janita Autio pitivät koko matkan joulutunnelmaa yllä. Katso videolta, mitä kaikkea matkalla tapahtui!

Bussin tunnelmasta pystyi nauttimaan ja matkan kulkuun vaikuttamaan myös kotona seuraamalla Valion instagram storya. Seuraajat pääsivät siten todistamaan, kun Ylioppilaskunnan Laulajien mieskvartetti lähetti bussin matkaan. Matkan varrella seuraajat kannustivat matkustajat muun muassa laulamaan yhteisjoululauluja. Yllätysvieraana bussin kyytiin nousi myös itse Joulupukki.

Tinni ja Janita ylistivät reissua ja mukaan valikoituneita matkustajia, joilla oli huikea asenne tehdä matkasta ikimuistoinen.

Matkan varrella tutustuttiin muihin matkustajiin, pelattiin matkabingoa ja syötiin pysähdyspaikoilla yhteisessä pöydässä. Mukaan syömään oli kutsuttu myös matkalaisia vastaan tulleet sukulaiset ja ystävät. Tampereen ravintola Kivessä matkustajia odotti ihana yllätys, kun Tampereen teatterin laulajat tervehtivät heitä joululaulujen sävelin.

Uusien ihmisten kohtaaminen ja jälleennäkemiset perheiden kanssa olivat kiireettömän bussivuoron parasta antia.

Kiireetön bussivuoro saavutti määränpäänsä Rovaniemen kuudentoista tunnin matkanteon jälkeen myöhään lauantai-iltana. Viimeisetkin reissaajat pääsivät joulunviettoon koteihinsa pitkän, mutta tunnelmallisen matkanteon jälkeen.

Katso myös Janita Aution oma kuvakooste matkasta ››