Alkukesän herkullinen raparperijuustokakku
Ilona Köckritz-Perkiö
Valio Koekeittiö
Ruokaohjeet, tuotetestit ja ruokajutut ovat Ilonan sarkaa Valio Koekeittiössä. Koululaisperheen vauhdikas arki siivittää usein helpottavia ideoita ja uskaliaita kokeiluja resepteihin.
Kurkkaa miten loihdit raparpereista ja monipuolisista Valio Luomu™ tuotteista herkullisen ja näyttävän juustokakun kesän kahvipöytien kruunaajaksi. Tämä on niin hyvää…
Lempeän täyteläinen juustokakku, kaurainen kakkupohja ja kirpakka raparperi ovat täydellinen yhdistelmä. Laadukkaat luomutuotteet ovat kakun onnistuneen maun tae. Tämä valloittava juustokakku maistuu vaniljalle ja kanelille, mutta on silti kauniin valkoinen, sillä kanelin maku uutetaan täytteeseen keittämällä kermaa kanelitangon kanssa jauhetun kanelin sijaan. Samalla saadaan kätevästi kuuma liemi liivatteiden sulattamista varten. Alkukesän tuoreista raparperinvarsista loihditaan kakun uumeniin makua tuova raparperihillo ja upea koristelu.
Kakkuohjeen luonut Anna antaa muutaman lisävinkin, miten onnistut raparperipunoksen teossa. Lue kuitenkin ensin reseptin ohjeistus.
- Kun olet keittänyt suikaleet, valuta ne huolellisesti. Muuten ne vetistävät kakun pinnan.
- Ristikkopunos kannattaa tehdä leivinpaperille, jolloin ei haittaa vaikka ristikko ei heti onnistu. Korjailulle on aikaa.
- Ristikon pakastaminen on ihan ehdoton apu. Tällöin ristikon siirtäminen kakun päälle ja reunojen siistiminen on helppoa.
- Ristikko kannattaa leikata tai saksia kohmeisena annospaloiksi ennen kakun pinnalle siirtämistä, sillä säikeiset raparperisuikaleet eivät leikkaannu siististi kakkulapiolla paloja otettaessa.
Vaihtoehtoisia koristeluja
Jos mukavaa hapanta makua tuova ristikkokoristelu tuntuu kuitenkin haastavalta, valmista kakku silti! Raparperin makua riittää täytteestä ja itse kakun teko ei ole vaikeaa. Kakun voi koristella monilla muilla tavoilla: raparperin kanssa maistuvilla mansikoilla, syötävillä kukilla tai syötäväksi viljellyillä sokeroiduilla ruusun terälehdillä, marengeilla tai macaronseilla, kermaruusuilla tai tuorejuustopursotuksin. Löydät lukuisia koristeluideoita sivuiltamme.