Siirry sisältöön
Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja

Raaka-aine

Raparperi – kesäsadon ensimmäisiä paloja

Loppukevääseen ja kesään kuuluva raparperi avaa keittiön kesäkauden. Katso, mitä kaikkea hapokkaasta ja kirpsakasta raparperista syntyykään!

Ihanat raparperipiirakat

Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkikesäherkuista. Eikä ihme, sillä happamanmakea raparperi sopii loistavasti mehukkaisiin piirakoihin. Leivo perinteinen raparperipiirakka, kokeile gluteenitonta raparperipiirakkaa tai pyöräytä ihanan kinuskinen raparperi-toscapiirakka. Tarjoile raparperipiirakka vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera.

Hurmaavat raparperikakut

Raparperi tuo raikkautta kesäisiin kakkuihin. Kokeile vaikkapa lempeän täyteläistä juustokakkua, juhlavaa raparperibritaa tai kesäistä mansikka-valkosuklaakakkua, jossa raparperit sujautetaan kakkupohjaan.

Muista myös muut herkulliset raparperireseptit

Ihanien kakkujen ja piirakoiden lisäksi raparperista valmistuvat ihanat kesäiset jälkiruoat ja juomat. Kokeile ainakin helppoja raparperigrillinyyttejä ja kesän klassikkojälkiruokaa, raparperikiisseliä. Kesäpäivänä maistuu myös raparperijäätelö, joka vaatii hieman aikaa, mutta herkullinen lopputulos palkitsee odotuksen.

Tip icon

Tiesitkö tämän raparperista?

  • Raparperin kirpeyden takana on oksaalihappo, joka sitoo kalsiumia. Tämän vuoksi raparperin kera suositellaan nautittavaksi kalsiumpitoisia ruokia, kuten maitotuotteita.
  • Poimitut raparperinvarret säilyvät parhaiten jääkaapissa +2–+5 asteessa.
  • Raparperi on parhaimmillaan tuoreena, mutta sen voi myös pakastaa.
  • Raparperia voi käyttää myös pääruoissa makujen tehostajana tai yllättäjänä, esim. kompotin tai hillokkeen tapaan. Kokeile kotona vaikka raparperihilloa smetanalla pehmennettynä ja tarjoa sitä pieni nokare paistetun kesäkalan kanssa.

Search