Siirry sisältöön
Kesäinen kalakeitto retiisillä

Raaka-aine

Rouskuva retiisi

Makeankirpakka ja iloisen värikäs retiisi on lupaus oven takana odottavasta kesästä. Näillä retiisiresepteilllä kokkaat kesän lautaselle!

Retiisi maistuu tuoreena ja kypsennettynä

Tavallisesti retiisi tunnetaan lisukkeena sekä erilaisten salaattien väripilkkuna. Vaikka saattaapa joku nautiskella retiisit tuoreina ihan sellaisenaankin. Upean värinsä ansiosta se sopii myös ruokien ja suolaisten leivonnaisten viimeistelyyn: pirteän punainen vihannes saa kalaisat voileipäkakut loistamaan. Myös hyväkuntoiset retiisin naatit sopivat huuhtelun jälkeen ruokien viimeistelyyn. Hyvin varustelluista ruokakaupoista voit löytää myös retiisin versoja, jotka sopivat niinikään salaatteihin ja annosten viimeistelyyn.

Mutta ei retiisi suinkaan pelkkä seinäruusu ole. Kokeile retiisiä vaikkapa kesäisessä kirkasliemisessä kalakeitossa. Jos etsit hieman villimpiä makuelämyksiä, paahda retiisejä uunissa tai grillissä yhdessä varhaisperunoiden tai Delikauran kanssa. Paahdetun retiisin maku on upea! Retiisin maku sopii myös pikkelöintiin, vaikkapa vietnamilaisien patonkien ja sämpylöiden väliin.


Tip icon

Tiesitkö tätä retiisistä?

  • Retiisit säilyvät parhaiten jääkaappilämpötilassa eli +2 – +5 asteessa.
  • Retiisit nahistuvat helposti, joten ne kannattaa käyttää mahdollisimman tuoreina. Nahistumaan päässeitä retiisejä voi elvyttää jäävesikylvyllä.
  • Retiisi on yksi vanhimmista viljelykasveista. Eurooppaan retiisit saapuivat Kiinasta 1500-luvulla.
  • Retikka on retiisisukuinen juures, jonka maku on retiisiä voimakkaampi. Retikka sopii syötäväksi esimerkiksi viipaleina, raasteena tai pikkelöitynä.

Search