Siirry sisältöön
Mansikkakakku

Raaka-aine

Kesä maistuu mansikalta

Makeat ja mehukkaat mansikat ovat ihania sellaisenaan, mutta myös leivonnaisissa, jälkiruoissa ja suolaisissa herkuissa. Tässä mansikkareseptit aina mansikkakakuista mansikkajälkiruokiin.

Hurmaavat mansikkakakut ja mansikkapiirakat

Mansikkakakut ja mansikkapiirakat kuuluvat kesään. Jos haluat tarttua trendeihin, kokeile juhannuksen lettukakkua, joka täytetään mansikka-raparperihillolla ja mascarponevaahdolla. Jos taas mielesi tekee jotain perinteistä, leivo samettinen mansikkajuustokakku, marenkinen britakakku tai perinteinen mansikkakakku. Superhelppoja vaihtoehtoja ovat mökkikakku ja rapea mansikkapiirakka. Nam!

Mansikka jälkkäreissä, leivonnaisissa ja välipaloissa

Mansikat viimeistelevät kakkujen lisäksi myös jälkiruoat, leivonnaiset sekä muut kesäherkut. Mansikka-mascarponemaljat ja mansikoilla aateloitu basilika-vaniljajäädyke ovat juhlavia, mutta helppoja jälkiruokia kesäjuhliin. Koivuhalon muotoon veistelty juhannushalko on kerrassaan hurmaava jälkiruoka. Rennompaan makuun toimii mansikkabanoffee ja runsaat kesäletut. Perinteisen kaavan mukaan mansikat maistuvat tietysti myös lettujen, vohveleiden ja kääretortun kaverina. Mansikkaherkkujen kyytipojaksi sopii kesäisen raikas mansikka-raparperisangria tai raparperi-mansikkaspritz.

Tip icon

Tiesitkö tämän mansikasta?

  • Mansikka ei virallisesti ole marja, vaan ruusukasvien joukkoon kuuluva epähedelmä.
  • Mansikka on nykyisin yksi maailman viljellyimmistä kasveista, mutta sitä kasvaa myös luonnonvaraisena. Ahomansikka eli toiselta nimeltään metsämansikka viihtyy parhaiten kuivilla ja aurinkoisilla paikoilla, kuten tienpientareilla.
  • Mansikat sisältävät kuitua, c-vitamiinia sekä flavonoideja.
  • Mansikat säilyvät parhaiten jääkaapissa.

Search