Letut

Letut
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Letut

Lettukestit ovat yhdessäoloa parhaimmillaan. Varaa täytteeksi suolaista ja makeaa, niin jokainen ruokailija voi täyttää lettunsa oman makunsa mukaan. Tästä ohjeesta valmistuu 60 pientä ohukaista tai 10 - 12 isoa lettua.

Valmistusaika

Työaika
1 h
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
8080 arvostelua

Ainekset60 pientä ohukaista

60 pientä ohukaista
3
kananmunaa
6 dl
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 30 min
  2. Paista taikinasta ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla.
  3. Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa.
Vinkki

Vinkki

* Jos taikina tuntuu turvotuksen jälkeen liian ohuelta, lisää n. 1/2 dl jauhoja.* Valio Oivariini juokseva on laktoositonta. Korvaa maito Valio Eila® kevytmaitojuomalla, jos teet laktoosittomia lettuja.* Jos käytät suolaista täytettä tai lisäkettä, jätä sokeri pois taikinasta.
Lisukkeeksi
Sienimuhennos muurinpohjaletuille
25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.