Letut

Letut

Lettukestit ovat yhdessäoloa parhaimmillaan. Varaa täytteeksi suolaista ja makeaa, niin jokainen ruokailija voi täyttää lettunsa oman makunsa mukaan. Tästä ohjeesta valmistuu 60 pientä ohukaista tai 10 - 12 isoa lettua.

1 h 30 min
helppo
127 kcal / 100g
117
75

Ainekset60 pientä ohukaista

60 pientä ohukaista
3
kananmunaa
6 dl
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Paistamiseen

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa tasaiseksi. Anna turvota 30 min
  2. Paista taikinasta ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla.
  3. Tarjoa lisänä esim. sokeria, hilloa, sokeroitua marjasurvosta, jäätelöä tai kermavaahtoa sekä juomaksi maitoa.

Vinkki

* Jos taikina tuntuu turvotuksen jälkeen liian ohuelta, lisää n. 1/2 dl jauhoja.* Valio Oivariini juokseva on laktoositonta. Korvaa maito Valio Eila® kevytmaitojuomalla, jos teet laktoosittomia lettuja.* Jos käytät suolaista täytettä tai lisäkettä, jätä sokeri pois taikinasta.
Jälkeen
Vaniljavaahto ja ohukaiset
20 min
Lisukkeeksi
Sienimuhennos muurinpohjaletuille
25 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›