Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Kinuskikissan kinuski-mansikkakakku

Perinteinen mansikkakakku uudistuu näyttäväksi luomukseksi, kun täytteen kaataa vuokaan spiraaleiksi. Raikas mansikka ja makea kinuski yhdistyvät tässä kesäherkussa vastustamattomasti.

Kinuskikissan kinuski-mansikkakakku
Kinuskikissan kinuski-mansikkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 12 Digestive-keksejä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Kinuskitäyte

Mansikkatäyte

  • 5 liivatelehteä
  • 500 g mansikoita

Vuoan reunoille

  • 0 kg mansikoita

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Vuoraa vuoan sisäreuna reunakalvolla. Voit käyttää myös leivinpaperista leikattuja suikaleita.
  2. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Leikkaa mansikoista siivuja ja asettele siivut vuoan sisäreunaa vasten.
  3. Mittaa kinuskitäytteen kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti, jotta sokeri liukenee kermaan. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin, jotta kastike viilenee ja muuttuu paksummaksi.
  4. Laita täytteiden liivatelehdet (8 + 5) likoamaan kylmään veteen.
  5. Soseuta mansikat. Kuumenna noin desilitra mansikkasoseesta kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun mansikkasoseen kanssa.
  6. Yhdistä vaniljakastike, vaniljarahka ja kinuskikastike vatkaimella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää kinuskitäytteen joukkoon.
  7. Kaada vuoan keskelle vuorotellen kinuski- ja -mansikkatäytettä. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat keskiosaan tiheän rengaskuvion. Voit säädellä kuviota myös kaatamiskorkeudella. Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa.
  8. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal
Proteiini 3,4 g
Hiilihydraatti 17,5 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search