Inkivääri-seesamlohi

Inkivääri-seesamlohi
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Inkivääri-seesamlohi

Inkivääri-seesamlohi

Graavista tai kylmäsavustetusta lohesta syntyy vaivattomasti hyvä alkuruoka. Kierteelle kieputetut lohisuikaleet asetetaan salaattipedille. Ruoka viimeistellään inkiväärikastikkeella ja mustilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä. Tarjoa halutessasi lisänä paahdettua leipää.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
150 g
graavilohta tai kylmäsavulohta

Salaattipeti

1 pussi (80 g)
salaattisekoitusta
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
100 g
kurkkua
75 g
kevätsipulia
100 g
retiisejä

Inkiväärikastike

1 prk (150 g)
n. 1 rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sokeria
ripaus
suolaa

Pinnalle

1 - 2 rkl
mustia seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Aloita kastikkeesta: Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku. Laita tarjolle erilliseen kulhoon. Nosta jääkaappiin peitettynä.
  2. Lisää salaatinlehdille öljy-balsamietikkaseos, sekoita muutaman kerran pyöräyttäen. Levitä laakealle vadille.
  3. Leikkaa kurkku pieniksi tangoiksi. Hienonna kevätsipuli. Viipaloi retiisit. Kerrostele salaattipedille.
  4. Leikkaa lohi suikaleiksi.
  5. Lisää lohi salaatin päälle. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.