Graavista tai kylmäsavustetusta lohesta syntyy vaivattomasti hyvä alkuruoka. Kierteelle kieputetut lohisuikaleet asetetaan salaattipedille. Ruoka viimeistellään inkiväärikastikkeella ja mustilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä. Tarjoa halutessasi lisänä paahdettua leipää.
150 g | graavilohta tai kylmäsavulohta |
Salaattipeti | |
---|---|
1 pussi (80 g) | salaattisekoitusta |
1 rkl | rypsi- tai oliiviöljyä |
2 tl | vaaleaa balsamiviinietikkaa |
100 g | kurkkua |
75 g | kevätsipulia |
100 g | retiisejä |
Inkiväärikastike | |
1 prk (150 g) | |
n. 1 rkl | tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna |
1 rkl | sitruunamehua |
1 tl | sokeria |
ripaus | suolaa |
Pinnalle | |
1 - 2 rkl | mustia seesaminsiemeniä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.