Inkivääri-seesamlohi

Inkivääri-seesamlohi

Graavista tai kylmäsavustetusta lohesta syntyy vaivattomasti hyvä alkuruoka. Kierteelle kieputetut lohisuikaleet asetetaan salaattipedille. Ruoka viimeistellään inkiväärikastikkeella ja mustilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä. Tarjoa halutessasi lisänä paahdettua leipää.

Ainekset4 annosta

4 annosta
150 g
graavilohta tai kylmäsavulohta

Salaattipeti

1 pussi (80 g)
salaattisekoitusta
1 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
2 tl
vaaleaa balsamietikkaa
100 g
kurkkua
75 g
kevätsipulia
100 g
retiisejä

Inkiväärikastike

1 prk (150 g)
n. 1 rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
sokeria
ripaus
suolaa

Pinnalle

1 - 2 rkl
mustia seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Aloita kastikkeesta: Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku. Laita tarjolle erilliseen kulhoon. Nosta jääkaappiin peitettynä.
  2. Lisää salaatinlehdille öljy-balsamietikkaseos, sekoita muutaman kerran pyöräyttäen. Levitä laakealle vadille.
  3. Leikkaa kurkku pieniksi tangoiksi. Hienonna kevätsipuli. Viipaloi retiisit. Kerrostele salaattipedille.
  4. Leikkaa lohi suikaleiksi.
  5. Lisää lohi salaatin päälle. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
139 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›