Bao bunit kasvistäyteellä

Bao bunit kasvistäyteellä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Bao bunit kasvistäyteellä

Bao bunit kasvistäyteellä

Baot eli höyrysämpylät ovat uskomattoman pehmeitä ja kuohkeita. Ne valmistuvat nopeasti höyrytyskorissa tai siivilässä kattilassa. Täytteessä saa maistua pikkelöidyt kasvikset ja chilillä maustettu majoneesi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 pkt (240 g)
öljyä
8 kpl
baobun -höyrysämpylöitä , esim. Vaasan

Pikkelöidyt kasvikset

2
porkkanaa
½
kurkkua
4
retiisiä
4 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa

Chilimajoneesi

2 dl
majoneesia
2 tl
gochjujang- tai srirachachilikastiketta

Tarjoiluun

tuoretta korianteria
punaista chiliä viipaleina
kevätsipulia viipaleina
seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Tee ensin pikkelöidyt kasvikset: Kuori porkkanat ja leikkaa tulitikunohuiksi suikaleiksi. Viipaloi kurkku ja retiisit. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään. Lisää kasvikset. Anna maustua viileässä sen aikaa, kun valmistelet muut aineet.
  2. Paista Nyhtökaura pannulla öljyssä muutama min.
  3. Leikkaa leivinpaperista bambuhöyryttimen pohjan kokoisia ympyröitä tai siivilän peittäviä paloja. Leikkaa papereihin pieniä viiltoja.
  4. Kiehauta vesi kattilassa. Nosta kattilaan höyrytyskori tai siivilä. Laita baosämpylät siivilään. Peitä kannella. Kuumenna 2 - 4 min.
  5. Lusikoi lämpimiin baoihin täytteeksi Nyhtökaura, pikkelöityjä kasviksia ja chilillä maustettua majoneesia. Viimeistele korianterilla, chiliviipaleilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.