Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Raparperi-toscapiirakka

Mehevä raparperipiirakka yhdistyy herkullisella tavalla toscakuorrutteen kanssa. Tosca valmistetaan poikkeuksellisesti kinuskikermasta, jonka maku on vertaansa vaikka.

Raparperi-toscapiirakka
Raparperi-toscapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 300 g raparperia
  • 1 tl kanelia

Toscakuorrutus

  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 1 dl mantelilastuja

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita Oivariini, sokeri, munat ja rahka. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 cm:n vuokaan.
  4. Paloittele raparperi ja ripottele taikinan päälle, mausta kanelilla.
  5. Paista uunin keskiosassa 10 min.
  6. Keitä sillä aikaa kinuskikermaa n. 8 - 10 min kattilassa korkealla keskilämmöllä, kunnes se sakenee kastikkeeksi. Lisää joukkoon mantelilastut. Kaada seos raparperien päälle. Jatka paistamista 30 min.' https://youtu.be/XNtAIWIA-1Y
  7. Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 265 kcal
Proteiini 5,2 g
Hiilihydraatti 27,9 g
Rasva 14,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search