Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka

1 h 35 min
keskitaso
215 kcal / 100g
2
1

Täyteläinen raparperin ja vaniljarahkan yhdistelmä toimii piirakan täytteenä erinomaisesti. Raparperi-rahkapiirakka maistuu niin arkena kuin juhlanakin.

Ainekset

10 annosta
1 ½ dl
¼ palaa (à 50 g)
hiivaa
½ dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Päälle

6 - 7 dl
raparperipaloja
1 dl
sokeria
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Aloita raparperi-rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna (jätä munasta 1/2 rkl reunojen voiteluun). Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
  2. Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voideltuun vuokaan (Ø 29 cm). Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
  3. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Ripota päälle sokeri. Laita mikron kestävään vuokaan. Kuumenna kunnes pehmenevät. Valuta irronnut mehu tarvittaessa pois
  4. Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada sokerilla maustettu vaniljarahka taikinan päälle. Levitä päälle raparperit.
  5. Paista raparperi-rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes se on kypsä

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
6 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)