Siirry sisältöön
Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka

Täyteläinen raparperin ja vaniljarahkan yhdistelmä toimii piirakan täytteenä erinomaisesti. Raparperi-rahkapiirakka maistuu niin arkena kuin juhlanakin.

Raparperi-rahkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ pala (à 50 g) hiivaa
  • ½ dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Päälle

  • 250 g raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon

Ohje

  1. Aloita raparperi-rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna (jätä munasta ½ rkl reunojen voiteluun). Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
  2. Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voideltuun vuokaan (Ø 29 cm). Nosta taikinaa myös reunoille.
  3. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Ripota päälle sokeri. Laita mikron kestävään vuokaan. Kuumenna kunnes hieman pehmenevät. Valuta irronnut mehu tarvittaessa pois.
  4. Voitele taikinan reuna munalla. Levitä puolet raparperista pohjalle. Kaada sokerilla maustettu vaniljarahka päälle ja levitä loput raparperit rahkan pinnalle.
  5. Paista raparperi-rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes se on kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 215 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 33,7 g
Rasva 5,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search