Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Raparperi-rahkapiirakka

Raparperi-rahkapiirakka

Täyteläinen raparperin ja vaniljarahkan yhdistelmä toimii piirakan täytteenä erinomaisesti. Raparperi-rahkapiirakka maistuu niin arkena kuin juhlanakin.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 ½ dl
¼ palaa (à 50 g)
hiivaa
½ dl
sokeria
¼ tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl

Päälle

5 dl
raparperipaloja
1 dl
sokeria
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Aloita raparperi-rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna (jätä munasta ½ rkl reunojen voiteluun). Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
  2. Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voideltuun vuokaan (Ø 29 cm). Nosta taikinaa myös reunoille.
  3. Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Ripota päälle sokeri. Laita mikron kestävään vuokaan. Kuumenna kunnes hieman pehmenevät. Valuta irronnut mehu tarvittaessa pois.
  4. Voitele taikinan reuna munalla. Levitä puolet raparperista pohjalle. Kaada sokerilla maustettu vaniljarahka päälle ja levitä loput raparperit rahkan pinnalle.
  5. Paista raparperi-rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes se on kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.