
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¼ pala (à 50 g) hiivaa
- ½ dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Päälle
- 250 g raparperipaloja
- 1 dl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita raparperi-rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna (jätä munasta ½ rkl reunojen voiteluun). Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
- Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voideltuun vuokaan (Ø 29 cm). Nosta taikinaa myös reunoille.
- Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Ripota päälle sokeri. Laita mikron kestävään vuokaan. Kuumenna kunnes hieman pehmenevät. Valuta irronnut mehu tarvittaessa pois.
- Voitele taikinan reuna munalla. Levitä puolet raparperista pohjalle. Kaada sokerilla maustettu vaniljarahka päälle ja levitä loput raparperit rahkan pinnalle.
- Paista raparperi-rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes se on kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
33,7 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa