Siirry sisältöön
Parsagalette

Raaka-aine

Parsa on kevään lempein raaka-aine

Parsakauden alkaminen on ensimmäisiä merkkejä nurkan takana odottavasta kesästä. Tässä herkulliset parsareseptit sekä helpot ohjeet parsan käsittelyyn!

Parhaat parsaruoat arkeen ja juhlaan

Kevään lempein raaka-aine parsa taipuu moneen aina alkuruoista pääruokiin. Sesongin herkullisin alkuruoka on samettinen sitruunalla ryyditetty parsakeitto. Simppeli parsapasta, raikas pasta primavera sekä klassinen parsarisotto toimivat paitsi alkuruokana, myös pääruokana.

Jos mielesi tekee jotain rennompaa, kokeile parsalla aateloituja nakkipiiloja, parsa-flatbreadeja tai grillattua parsasalaattia! Brunssilla maistuvat mehevä parsapiirakka sekä parsagalette. Valkoisessa pizzassa toimii myös tuoreparsa.

Tip icon

Näin säilytät parsaa oikein

Parsa on parhaimmillaan mahdollisimman pian sadonkorjuun jälkeen. Älä siis aikaile, vaan kokkaa parsanippu hetimmiten. Kotona parsa kannattaa kääräistä kosteaan keittiöpyyhkeeseen ja säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa erillään voimakkaan hajuisista raaka-aineista.

Parsan oikea käsittely takaa maukkaan lopputuloksen

Parsan oikea käsittely takaa maukkaan lopputuloksen

Parsan voi kypsentää monella eri tavalla, kuten keittämällä, paahtamalla tai grillaamalla. Valmistustavasta riippumatta parsan esivalmistelut sujuvat samalla kaavalla.

Search