Lohi-parsarullat

Lohi-parsarullat

Tässä helppotekoinen ja näyttävä alkuruoka tai buffetpöydän herkku. Lohi-parsarullat voi tarjota myös salaattipediltä leivän kanssa, jolloin saadaan pääruokasalaatti.

Ainekset10 annosta

10 annosta
2 nippua (à 450 g)
tuoretta parsaa
½ tl
sitruunapippuria
350 g
kylmäsavulohiviipaleita
½ rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
tai Valio Viola® kevyt basilika tuorejuustoa
n. 2 rkl
piparjuuritahnaa
½ ruukkua
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista parsat: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä vihreitä parsoja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 4 - 5 min, valkoisia 7 - 8 min. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa) jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
  2. Valuta parsat ja jäähdytä ne nopeasti esim. kylmän veden alla. Valuta. Mausta sitruunapippurilla.
  3. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja piparjuuritahna (huom. vahvuuksissa voi olla eroja, joten älä lisää kaikkea kerralla ja tarkista maku). Jos käytät basilikan makuista tuorejuustoa, voit jättää piparjuuritahnan pois.
  4. Levitä kylmäsavulohiviipaleiden päälle tuorejuustoa. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa. Laita jokaisen viipaleen päälle kaksi parsaa. Kääri rulliksi.
  5. Tarjoa alkuruoka tai kalapöydässä. Voit myös tarjota lohi-parsarullat salaattipedillä, jolloin saat maistuvan kala-salaattiaterian.

Vinkki

Rullaa parsat pitkittäin asetetun lohiviipaleen sisään. Paloittele pienemmiksi paloiksi. Laita paloihin tikut ja tarjoa cocktailpaloina.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
91 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)