Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohi-parsarullat

Tässä helppotekoinen ja näyttävä alkuruoka tai buffetpöydän herkku. Lohi-parsarullat voi tarjota myös salaattipediltä leivän kanssa, jolloin saadaan pääruokasalaatti.

Lohi-parsarullat
Lohi-parsarullat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 nippua (à 450 g) tuoretta parsaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 350 g kylmäsavulohiviipaleita
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • ½ ruukkua tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Valmista parsat: Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Keitä vihreitä parsoja suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 4 - 5 min, valkoisia 7 - 8 min. Jos keität parsat pystyasennossa (esim. parsakattilassa) jätä nuppuosa pinnan yläpuolelle.
  2. Valuta parsat ja jäähdytä ne nopeasti esim. kylmän veden alla. Valuta. Mausta sitruunapippurilla.
  3. Yhdistä maustamaton tuorejuusto ja piparjuuritahna (huom. vahvuuksissa voi olla eroja, joten älä lisää kaikkea kerralla ja tarkista maku).
  4. Levitä kylmäsavulohiviipaleiden päälle tuorejuustoa. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa. Laita jokaisen viipaleen päälle kaksi parsaa. Kääri rulliksi.
  5. Tarjoa alkuruoka tai kalapöydässä. Voit myös tarjota lohi-parsarullat salaattipedillä, jolloin saat maistuvan kala-salaattiaterian.

Vinkki

Rullaa parsat pitkittäin asetetun lohiviipaleen sisään. Paloittele pienemmiksi paloiksi. Laita paloihin tikut ja tarjoa cocktailpaloina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 76 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 4 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 2,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search