Parsaa à la sauce Maltaise

Parsaa à la sauce Maltaise

30 min
keskitaso
180 kcal / 100g
1
2

Appelsiinilla maustettu sauce Maltaise on muunnos perinteisestä Hollandaise-kastikkeesta. Se sopii keitettyjen kasvisten tai paistetun kalan tai kalkkunan kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

4 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia hienonnettuna
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
5
kokonaista valkopippuria
1 dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Maltaise-kastike

1 dl
maustelientä
5
keltuaista
250 g
¼ tl
suolaa
¼ tl
sokeria
1 mm (maustemitallinen)
tabascoa
1 dl

Lisäksi

1 nippu
tuoretta, vihreää parsaa

Ohje

  1. Mausteliemi

  2. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
  3. Maltaise-kastike

  4. Laita kattilaan vettä n. 1/2 sen tilavuudesta, keitä. Sekoita mausteliemi ja munat keskenään metallikulhossa (kulhon tulee olla suurempi kuin kattilan, jotta höyrystyvää vettä ei pääse kulhoon). Laita kulho kattilan päälle. Anna kuumentua sekoitellen.
  5. Kun seos alkaa saostua, ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voi ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
  6. Mausta suolalla, sokerilla, tabascolla ja appelsiinimehulla. Sekoita tasaiseksi.
  7. Peitä kulho alumiinifoliolla tai kannella, jotta kastike pysyy lämpimänä.
  8. Parsat

  9. Kuori parsat nupuista alaspäin. Poista puumaiset tyvet.
  10. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 5 min. Jos keität parsat pystyasennossa esim. parsakattilassa, jätä nuput vedenpinnan yläpuolelle.
  11. Tarjoa parsat heti lämpimän Maltaise-kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
180 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
31 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

ValioAnna Koekeittiöltä10.4.2015 kello 14:02
Hei, kiitos kommentista. Maltaise tarkoittaa juuri maltalaista ja ohjeeseen eksynyt kirjoitusvirhe on nyt korjattu :).
Nimetön9.4.2015 kello 16:49
Hei, mitähän tarkoittaa maltaice? Sanakirjasta löytyy ranskaksi maltaise eli maltalainen mutta ei tuota kirjoitusasua.