
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMausteliemi
- 3 salottisipulia hienonnettuna
- 1½ dl valkoviinietikkaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Maltaise-kastike
- 1 dl maustelientä
- 5 keltuaista
-
250 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- ½ tl tabascoa
-
1 dl
Valio appelsiinitäysmehuaValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
Lisäksi
- 1 nippu tuoretta, vihreää parsaa
Jaa resepti
Ohje
Mausteliemi
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.
Maltaise-kastike
- Laita kattilaan vettä n. 1/2 sen tilavuudesta, keitä. Sekoita siivilöity mausteliemi ja munat keskenään metallikulhossa (kulhon tulee olla suurempi kuin kattilan, jotta höyrystyvää vettä ei pääse kulhoon). Laita kulho kattilan päälle. Anna kuumentua sekoitellen.
- Kun seos alkaa saostua, ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voi ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
- Mausta suolalla, sokerilla, tabascolla ja appelsiinimehulla. Sekoita tasaiseksi.
- Peitä kulho alumiinifoliolla tai kannella, jotta kastike pysyy lämpimänä.
Parsat
- Kuori parsat nupuista alaspäin. Poista puumaiset tyvet.
- Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 5 min. Jos keität parsat pystyasennossa esim. parsakattilassa, jätä nuput vedenpinnan yläpuolelle.
- Tarjoa parsat heti lämpimän Maltaise-kastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
2,2 g
Rasva
16,8 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa