Siirry sisältöön
Parsaa à la sauce Maltaise

Parsaa à la sauce Maltaise

Appelsiinilla maustettu sauce Maltaise on muunnos perinteisestä Hollandaise-kastikkeesta. Se sopii keitettyjen kasvisten tai paistetun kalan tai kalkkunan kanssa tarjottavaksi.

Parsaa à la sauce Maltaise

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mausteliemi

  • 3 salottisipulia hienonnettuna
  • 1½ dl valkoviinietikkaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Maltaise-kastike

  • 1 dl maustelientä
  • 5 keltuaista
  • 250 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • ½ tl tabascoa
  • 1 dl
    Valio appelsiinitäysmehua
    Valio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
    Valio appelsiinitäysmehu 1,5 l perinteinen

Lisäksi

  • 1 nippu tuoretta, vihreää parsaa

Ohje

Mausteliemi

  1. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja keitä nesteen määrä puoleen.

Maltaise-kastike

  1. Laita kattilaan vettä n. 1/2 sen tilavuudesta, keitä. Sekoita siivilöity mausteliemi ja munat keskenään metallikulhossa (kulhon tulee olla suurempi kuin kattilan, jotta höyrystyvää vettä ei pääse kulhoon). Laita kulho kattilan päälle. Anna kuumentua sekoitellen.
  2. Kun seos alkaa saostua, ota kulho pois hauteesta ja jatka sekoittamista. Lisää joukkoon voi ohuena nauhana kokoajan vatkaten.
  3. Mausta suolalla, sokerilla, tabascolla ja appelsiinimehulla. Sekoita tasaiseksi.
  4. Peitä kulho alumiinifoliolla tai kannella, jotta kastike pysyy lämpimänä.

Parsat

  1. Kuori parsat nupuista alaspäin. Poista puumaiset tyvet.
  2. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 5 min. Jos keität parsat pystyasennossa esim. parsakattilassa, jätä nuput vedenpinnan yläpuolelle.
  3. Tarjoa parsat heti lämpimän Maltaise-kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 9,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search