Tuoretta parsaa ja parmankinkkua

Tuoretta parsaa ja parmankinkkua

35 min
keskitaso
62 kcal / 100g
2
0

Kevät on parsakauden kulta-aikaa ja sen kunniaksi alkuruoaksi sopii tuore parsa parmankinkun kera.

Ainekset

4 annosta
12 kpl (n. 1 nippu)
tuoretta, vihreää parsaa
vettä
suolaa
12 viipaletta
parmankinkkua
1 prk (2,5 dl)
½ dl
parmesaania lastuina

Ohje

  1. Pese parsat ja napsauta kova kantapala pois. Kuori varresta kovin kuori pois. Laita parsat kiehumaan isoon kattilaan, suolattuun veteen. Anna kiehua n. 5 min. kunnes ovat melkein kypsiä, mutta vielä hieman rapeita
  2. Kiedo jokaisen parsan ympärille parmankinkkusiivu, niin että päät jäävät näkyviin. Laita käärityt parsat vuokaan ja lisää kerma päälle.
  3. Kuorruta uunissa 200 astetta n. 10 min. Koristele parmesaanilastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
62 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
4 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)