Siirry sisältöön
Tuoretta parsaa ja parmankinkkua

Tuoretta parsaa ja parmankinkkua

Kevät on parsakauden kulta-aikaa ja sen kunniaksi alkuruoaksi sopii tuore parsa parmankinkun kera.

Tuoretta parsaa ja parmankinkkua

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 12  (n. 1 nippu) tuoretta, vihreää parsaa
  • 0 kg vettä
  • 0 kg suolaa
  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Laktoositon Valio ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta ja…
    Valio ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
  • ½ dl (20 g) parmesaania lastuina

Ohje

  1. Pese parsat ja napsauta kova kantapala pois. Kuori varresta kovin kuori pois. Laita parsat kiehumaan isoon kattilaan, suolattuun veteen. Anna kiehua n. 5 min. kunnes ovat melkein kypsiä, mutta vielä hieman rapeita
  2. Kiedo jokaisen parsan ympärille parmankinkkusiivu, niin että päät jäävät näkyviin. Laita käärityt parsat vuokaan ja lisää kerma päälle.
  3. Kuorruta uunissa 200 astetta n. 10 min. Koristele parmesaanilastuilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 54 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 4,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vettä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search