Lempeän sitruunainen parsakeitto

Lempeän sitruunainen parsakeitto

25 min
keskitaso
70 kcal / 100g
13
5313

Parsakeitto tarjotaan usein juhlavana alkukeittona. Parsan hienostunutta makua ei pidä peittää liiallisella maustamisella. Tässä keitossa yhdistyvät parsaan parhaat makukaverit; voi ja sitruuna.

Ainekset

4 annosta
1 nippu (n. 430 g)
tuoretta, vihreää parsaa
2 rkl
1 - 2 (50 g)
salottisipulia
1 rkl
tuoretta persiljaa
1 tl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 prk (150 g)
2 - 3 tl
sitruunamehua

Pinnalle

tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Paloittele parsat neljään osaan.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja hienonnetut sipulit. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  3. Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min.
  4. Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
  5. Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
  6. Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
  7. Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.

Vinkki

* Korvaa tuore parsa säilykeparsalla (295 / 530 g). Käytä liemikuuutiota tällöin vain 2/3. Keittoajan voi vähentää muutamaan minuuttiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (16)

Muvelin24.5.2018 kello 15:25
Oli todella hyvä. Laitoin toki pari desia vähemmän vettä.
Nimetön9.5.2018 kello 12:04
Arvelin keitosta tulevan kovin ohutta mainitulla nestemäärällä (5 dl), joten käytin vain 3,5 desiä parsalientä, jolloin keitosta tuli sopivan sakeaa. Mutta kovin pieneksi jää annoskoko eikä mielestäni missään tapauksessa riitä pääruoaksi neljälle vaikka nestettä olisikin ollut ohjeen mukainen 5 desiä. Maku keitossa oli kyllä erinomainen, osin ehkä parsaliemenkin ansiosta.
Nimetön22.4.2018 kello 18:03
Ihana keitto. Tein kaksinkertaisena, lorautin sekaan hieman valkoviiniä ja lisäsin pienen rasian kevätsipulituorejuustoa.