Lempeän sitruunainen parsakeitto

Lempeän sitruunainen parsakeitto

Parsakeitto tarjotaan usein juhlavana alkukeittona. Parsan hienostunutta makua ei pidä peittää liiallisella maustamisella. Tässä keitossa parsaan yhdistyy sen paras makukaveri: sitruuna.

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 nippu (500 g)
tuoretta, vihreää parsaa
2 rkl
1 - 2 (50 g)
salottisipulia hienonnettuna
½ dl
tuoretta persiljaa
yhden
sitruunan kuori raastettuna
½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 prk (150 g)
2 - 3 tl
sitruunamehua

Pinnalle

tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori parsojen alaosa. Paloittele parsat.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja sipuli. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  3. Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min. (Ota muutama nuppuja halutessasi koristeluun. )
  4. Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
  5. Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
  6. Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
  7. Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.

Vinkki

Korvaa tuore parsa säilykeparsalla (295 / 530 g). Käytä liemikuutiota tällöin vain 2/3. Keittoajan voi vähentää muutamaan minuuttiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
67 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)