Lempeän sitruunainen parsakeitto

Lempeän sitruunainen parsakeitto

25 min
keskitaso
70 kcal / 100g
13
16

Parsakeitto tarjotaan usein juhlavana alkukeittona. Parsan hienostunutta makua ei pidä peittää liiallisella maustamisella. Tässä keitossa yhdistyvät parsaan parhaat makukaverit; voi ja sitruuna.

Ainekset

4 annosta
1 nippu (n. 430 g)
tuoretta, vihreää parsaa
2 rkl
1 - 2 (50 g)
salottisipulia
1 rkl
tuoretta persiljaa
1 tl
raastettua sitruunankuorta
½ tl
sokeria
mustapippuria myllystä
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1 prk (150 g)
2 - 3 tl
sitruunamehua

Pinnalle

tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Paloittele parsat neljään osaan.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää parsat ja hienonnetut sipulit. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista.
  3. Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari min.
  4. Lisää puolet vedestä ja liemikuutio. Keitä kannen alla 5 min.
  5. Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja crème fraîche.
  6. Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla.
  7. Koristele annokset persiljalla. Tarjoa alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa, jolloin keitosta riittää kuudelle. Pääruokana saat neljä annosta.

Vinkki

* Korvaa tuore parsa säilykeparsalla (295 / 530 g). Käytä liemikuuutiota tällöin vain 2/3. Keittoajan voi vähentää muutamaan minuuttiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)