Parsapiiras

Parsapiiras

1 h 5 min
keskitaso
237 kcal / 100g
2
1

Keväinen parsapiiras sopii kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai piknik-evääksi.

Ainekset

6 annosta

Pohja

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk (200 g)

Täyte

1 nippu
tuoretta parsaa
2
kananmunaa
1 prk (120 g)
½ tl
suolaa
½ tl
timjamia
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
1 pussi (150 g)

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmun sisään. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytteen.
  2. Puhdista parsat. Kuori ohuelti nuppujen alta tyven suuntaan. Taita tai leikkaa pois puiseva tyvi. Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon suola, timjami, sinappi sekä juustoraaste.
  3. Kauli tai taputtele taikinasta pohja n. 30 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Laita parsat vuokaan taikinapohjan päälle. (Voit halutessasi leikata parsat ensin 3 - 4 osaan.) Kaada päälle smetanaseos.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.

Vinkki

* Korvaa kermaviilivoitaikina halutessasi valmiilla voitaikinalla.* Voitele reunat halutessasi munalla.* Voit myös tehdä annospiiraita. * Voit halutessasi kiehauttaa parsat miedossa suolavedessä ennen piiraassa käyttöä, jos ne ovat paksuhkoja tai iäkkäitä. Nuorta, rapsakkaa tuoretta parsaa ei tarvitse tässä yhteydessä keittää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
15 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
160 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)