Siirry sisältöön
Parsapiiras

Parsapiiras

Keväinen parsapiiras sopii kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai piknik-evääksi.

Parsapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä laktoositon
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon

Täyte

  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 prk (à 120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ⅔ tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 pussi
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmun sisään. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytteen.
  2. Puhdista parsat. Taita tai leikkaa pois puiseva tyvi. Halkaise parsat jos ovat erityisen paksuja. Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon suola, timjami, sinappi sekä juustoraaste.
  3. Kauli tai taputtele taikinasta pohja piirasvuokaan (ø n. 30 cm). Asettele parsat vuokaan taikinapohjan päälle. Kaada päälle täyte.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 25 min.

Vinkki

Korvaa kermaviilivoitaikina halutessasi valmiilla piiras- tai voitaikinalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 244 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 17,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,4 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search