Siirry sisältöön
Parsapiiras

Parsapiiras

Keväinen parsapiiras sopii kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai piknik-evääksi.

Parsapiiras

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon

Täyte

  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl timjamia
  • 2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmun sisään. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytteen.
  2. Puhdista parsat. Kuori ohuelti nuppujen alta tyven suuntaan. Taita tai leikkaa pois puiseva tyvi. Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon suola, timjami, sinappi sekä juustoraaste.
  3. Kauli tai taputtele taikinasta pohja n. 30 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Laita parsat vuokaan taikinapohjan päälle. (Voit halutessasi leikata parsat ensin 3 - 4 osaan.) Kaada päälle smetanaseos.
  4. Paista uunin ala/keskiosassa 225 asteessa n. 20 min.

Vinkki

Korvaa kermaviilivoitaikina halutessasi valmiilla voitaikinalla.

Voitele reunat halutessasi munalla.

Voit myös tehdä annospiiraita.

Voit halutessasi kiehauttaa parsat miedossa suolavedessä ennen piiraassa käyttöä, jos ne ovat paksuhkoja tai iäkkäitä. Nuorta, rapsakkaa tuoretta parsaa ei tarvitse tässä yhteydessä keittää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 235 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 16,8 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 8,3 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search