Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Yhteensä
10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaMausteliemi
- 3 salottisipulia
- 1½ dl valkoviinietikkaa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 2-3 persiljan oksaa
- 10 kokonaista valkopippuria
Hollandaise
- 5 keltuaista
- 5 rkl maustelientä
-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
- Siivilöi liemi.
- Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
- Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi sitruunamehu.
- Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
279 kcal
Proteiini
2,4 g
Hiilihydraatti
1,4 g
Rasva
27,7 g
Tyydyttynyt rasva
15,1 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.