Hollandaisekastike

Hollandaisekastike

10 min
keskitaso
273 kcal / 100g
9
16

Hollandaisekastike on yksi tunnetuimmista kastikkeista. Keväisin se maistuu keitetyn parsan kanssa.

Ainekset

6 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 - 3
persiljan oksaa
10
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

5
keltuaista
5 rkl
maustelientä
250 g
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
  2. Siivilöi liemi.
  3. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  4. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi sitruunamehu.
  6. Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
27 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)