Hollandaisekastike

Hollandaisekastike

10 min
keskitaso
273 kcal / 100g
9
14

Hollandaisekastike on yksi tunnetuimmista kastikkeista. Keväisin se maistuu keitetyn parsan kanssa.

Ainekset

6 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 - 3
persiljan oksaa
10
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

5
keltuaista
5 rkl
maustelientä
250 g
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
  2. Siivilöi liemi.
  3. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  4. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi sitruunamehu.
  6. Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
27 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (14)

Nimetön1.10.2018 kello 18:48
Tämä ei siis ole bernaiskastiketta miltään osin.
Nimetön15.1.2018 kello 15:34
Ihmetteln, miksi voi ohjeistetaan lisätäämään nokareina eikä sulana ja miksi kulho nostetaan pois kattilan päältä? Kun lisäsin voin nokareina kulhoon (joka oli ohjeen mukaan nostettu pois vesihöyryn päältä), lopputuloksen ei ollut kastiketta vaan tanakkaa voivaahtoa. Huoneenlämpöinen voi jäähdytti keltuaisseosta niin paljon, että lopputuloksen olomuoto ei ollut juokseva kastike. Harmillista sikäli, että ohjeen ainemäärät ovat todella suuret ja tässä meni nyt 5 munaa ja puoli pakettia voita hukaan huonon ohjeistuksen takia. (tein epäonnisen voivaahdon jälkeen muuten samalla tavalla, mutta pidin kulhon koko ajan vesihöyryn päällä ja lisäsin voin sulana. Lopputuloksena erinomaisen makuinen kastike.)
Nimetön23.4.2016 kello 19:20
Tämä ei ole hollandaise vaan bearnaise ilman rakuunaa.