Hollandaisekastike

Hollandaisekastike

Hollandaisekastike on yksi tunnetuimmista kastikkeista. Keväisin se maistuu keitetyn parsan kanssa.

10 min
keskitaso
273 kcal / 100g
2

Ainekset6 annosta

6 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 - 3
persiljan oksaa
10
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

5
keltuaista
5 rkl
maustelientä
250 g
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
    http://www.youtube.com/watch?v=pkr42AWzIfM
  2. Siivilöi liemi.
  3. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  4. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi sitruunamehu.
  6. Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

    Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›