Siirry sisältöön
Hollandaisekastike

Hollandaisekastike

Hollandaisekastike on yksi tunnetuimmista kastikkeista. Keväisin se maistuu keitetyn parsan kanssa.

Hollandaisekastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Mausteliemi

  • 3 salottisipulia
  • 1½ dl valkoviinietikkaa
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2-3 persiljan oksaa
  • 10 kokonaista valkopippuria

Hollandaise

  • 5 keltuaista
  • 5 rkl maustelientä
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
  2. Siivilöi liemi.
  3. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  4. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi sitruunamehu.
  6. Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 279 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 1,4 g
Rasva 27,7 g
Tyydyttynyt rasva 15,1 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search