Hollandaisekastike

Hollandaisekastike
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hollandaisekastike

Hollandaisekastike

Hollandaisekastike on yksi tunnetuimmista kastikkeista. Keväisin se maistuu keitetyn parsan kanssa.

Valmistusaika

Työaika
10 min
Yhteensä
10 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Mausteliemi

3
salottisipulia
1 ½ dl
valkoviinietikkaa
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 - 3
persiljan oksaa
10
kokonaista valkopippuria

Hollandaise

5
keltuaista
5 rkl
maustelientä
250 g
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
    http://www.youtube.com/watch?v=pkr42AWzIfM
  2. Siivilöi liemi.
  3. Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
  4. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää lopuksi sitruunamehu.
  6. Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
27 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

    Etkö löytänyt sopivaa?

    Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

    Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›