Jännittääkö kinuskin valmistaminen? Näillä opeilla onnistut

Itse tehty kinuski on täydellinen lisuke niin marjoille kuin jäätelölle. Näillä vinkeillä valmistat helpon kinuskikastikkeen sekä herkullisen kinuskikuorrutteen kakkuun.

Kinuskin salaisuus on ihanan yksinkertainen. Raaka-aineiksi riittää kuohukerma ja fariinisokeri, välineiksi paksupohjainen kattila ja vispilä. Tällä ohjeella valmistat kinuskin, joka tekisi mieli lusikoida parempiin suihin suoraan kattilasta.

Kinuskin valmistamiseen tarvitset

Kinuskin keittäminen

  1. Kaada fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan.
  2. Keitä seosta noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Nosta kattila liedeltä ja nauti kinuski esimerkiksi marjojen tai jäätelön lisukkeena.

Vinkki! Voit valmistaa kinuskikuorrutteen kakun päälle samalla ohjeella, mutta keitä seosta silloin noin 10 minuuttia. Kun seos alkaa saostua, valuta pisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeydy vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila levyltä ja kaada hieman jäähtynyt kinuskikuorrutus kakun päälle.

Testaa myös näitä kinuskisia herkkuja

Oppitunti
Näin valmistuu herkullinen fudge
Oppitunti
Yllättävän helppoa! Näin keität täydelliset uppomunat
Oppitunti
Helpompaa, mitä uskoisi – näin leivot tuulihatut