Talven ihanimmat glögit

Kun lämpötila painuu pakkasen puolelle, aletaan sytytellä kynttilöitä ja vedetään villasukat jalkaan. Iltojen pimetessä on myös aika avata kauan odotettu glögikausi. Mausteinen glögi on suloinen tunnelman tuoja ja talven kuumin juoma.

Odotettu glögikausi on täällä!

Helpoimmillaan glögi on lämmitystä vaille valmis. Kuumenna vaikka kupillinen kerrallaan mikrossa tai liedellä ja anna ihanan jouluisen tuoksun levittäytyä kotiin.

Kaunis juoma pääsee parhaiten oikeuksiinsa läpinäkyvässä lasissa. Varmista kuitenkin, että lasi kestää kuumuutta ja eristää riittävästi lämpöä.

Jos haluat vaihtelua valmiisiin sekoituksiin, mausta glögiä oman makusi mukaan. Glögin perinteisiä lisukkeita ovat rusinat ja mantelit, mutta juomaa voi höystää muillakin kuivatuilla hedelmillä tai vaikkapa luomuappelsiinin kuorella. Glögi sopii myös erinomaisesti pohjaksi talvisiin juomiin, kokeile vaikka herkullisia glögimocktailejamme! Reseptejä löydät alta.

Glögistä on moneksi

Miten tarjoat glögisi tänä vuonna? Tummana vai vaaleana, kylmänä vai kuumana?

Juureva ja lämpimän mausteinen lakritsiglögi lämmittää viileinä iltoina. Aidosta lakritsijuuresta juoma saa tummia, jopa salmiakkisia vivahteita. Punainen glögi voi olla myös raikas: kokeile, miten jäiset karpalot raikastavat marjaisan Hehku mocktailin! Kauniin punainen juoma sopii loistavasti esimerkiksi tervetulomaljaksi illanistujaisiin. Glögi sour taas on raikkaan pirteä juoma, jossa maistuvat lime, minttu ja tuore inkivääri.

Tutustu ihaniin glögiresepteihimme sekä muihin talven kuumiin juomiin!

Lisää joulujuomia

Juustoja glögin kaveriksi

Glögi itsessään on aivan riittävä syy kutsua ystävät yhteen ja järjestää illanistujaiset. Glögikutsujen tai pikkujoulujen tarjoiluissa kannattaa huomioida, että makean juoman vastapainoksi suu kaipaa yleensä jotakin pientä suolaista.

Juustotarjotin on helppo koota isommallekin porukalle ja juustot sopivatkin mainiosti glögikutsujen tai pikkujoulujen tarjoiluihin. Nappaa vinkit jouluiselle juustotarjottimelle ja lisukkeisiin!